De draaimolen van Bobbejaanland
De draaimolen van Bobbe­jaan­land
Deze vri­je don­derdag was ideaal voor een uit­stap­je. De besliss­ing werd vrij snel genomen de avond voor­di­en: Bobbe­jaan­land. Dat was alweer enkele jaren gele­den. Bij m’n laat­ste maalti­jd­cheques van het werk zat boven­di­en nog een bon voor 50 pro­cent kort­ing.

In de late voormid­dag vertrokken we naar Kaster­lee om daar rond een uur of één aan te komen. De park­ing stond al goed vol, maar na wat zoeken von­den we toch nog een ideaal plaat­sje in de schaduw. Enkele tien­tallen minuten lat­er waren we de kas­sa voor­bij en lag een namid­dag buikkriebels voor ons klaar.

De Attracties van Bobbejaanland

We begonnen met een rit­je op de draaimolen. Alles op ’t gemak.

Daar­na tijd voor het iets zwaardere werk. De Sledge­ham­mer zwiert je heen en weer en draait boven­di­en ook nog eens rond. Vorig zomer stond er een gelijkaardig attrac­tie op de Antwerpse Sinksen­foor, maar deze ver­sie was toch een stuk grot­er.

Sledgehammer
Sledge­ham­mer

Meteen daar­na ging we opnieuw over de kop met Fly Away. Met het hoofd eerst door de lucht zwieren ter­wi­jl je tussen een wafe­li­jz­er geperst zit.

Fly Away
Fly Away

Het was een bij­zon­der warme dag. Een ijs­je van tijd tot tijd kon zek­er geen kwaad. ;) Onder­weg kwa­men we een oud­er­w­ertse gli­jbaan tegen. Omdat er geen wachtrij was kon­den we drie keer na elka­ar met zo’n zak naar bene­den gli­j­den. :)

Glijbaan
Gli­jbaan

Hele­maal achter­aan het park had je vroeger de vliegert­jes. Die acht­baan staat er nog, maar de vlieg­tu­igen wer­den ver­van­gen door zit­jes waar je benen kun­nen meezwieren en heet nu de Dream­catch­er.

Dreamcatcher
Dream­catch­er

Tussendoor pik­ten we nog een leuke dieren­cir­cusshow mee in het kinder­land en deden we een rit­je met de mono­rail. Na een tour door het park stapten we af in het cow­boy­dorp en besloten die oude, indoor Rev­o­lu­tion nog eens te proberen.

Revolution
Rev­o­lu­tion

In dezelfde hal als de Rev­o­lu­tion stond nu ook een rit met waterkanon­nen: de Banana Bat­tle. Vol­gens het bord aan de ingang zouden we hier dienen als “Lev­end doel”. Aan­vanke­lijk hoopte ik nog redelijk droog buiten te komen, maar dat bleek valse hoop. We waren zeik­nat tot onze onder­broek. Car­men kon zo mee­doen in een wet t‑shirt con­test.

Banana Battle
Banana Bat­tle

Sluit­ingsti­jd kroop sti­laan dichter­bij en we wer­den sti­laan ook wat moe. In El Paso kan je op je gemak zit­ten en onder­tussen een Far West shootout houden. Een van m’n favori­ete rit­jes als kind, en nog steeds leuk met je lief erbij.

El Paso
El Paso

Na dat nat­te avon­tu­ur van de Banana Bat­tle waren m’n kleren onder­tussen weer bij­na droog gewor­den. Die van ons wou echter nog in de boom­stam­men zit­ten, dus trokken we richt­ing Indi­ana Riv­er. Dat was best wel plezant. :)

Indiana River
Indi­ana Riv­er

Moe maar tevreden

Op het einde van de dag waren zow­el Car­men als ik heel erg moe. Het was ontzettend drukke en ook ontzettend plezante dag! :) Veel nieuwe attrac­ties ook. Ik ben te lang niet meer in Bobbe­jaan­land geweest. ’s Avonds gin­gen we nog eten bij Fin­jan. Al bij al een erg ges­laagde dag verlof.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.