De draaimolen van Bobbejaanland
De draaimolen van Bobbejaanland
Deze vrije donderdag was ideaal voor een uitstapje. De beslissing werd vrij snel genomen de avond voordien: Bobbejaanland. Dat was alweer enkele jaren geleden. Bij m’n laatste maaltijdcheques van het werk zat bovendien nog een bon voor 50 procent korting.

In de late voormiddag vertrokken we naar Kasterlee om daar rond een uur of één aan te komen. De parking stond al goed vol, maar na wat zoeken vonden we toch nog een ideaal plaatsje in de schaduw. Enkele tientallen minuten later waren we de kassa voorbij en lag een namiddag buikkriebels voor ons klaar.

De Attracties van Bobbejaanland

We begonnen met een ritje op de draaimolen. Alles op ’t gemak.
https://vimeo.com/24646303

Daarna tijd voor het iets zwaardere werk. De Sledgehammer zwiert je heen en weer en draait bovendien ook nog eens rond. Vorig zomer stond er een gelijkaardig attractie op de Antwerpse Sinksenfoor, maar deze versie was toch een stuk groter.

Sledgehammer
Sledgehammer

Meteen daarna ging we opnieuw over de kop met Fly Away. Met het hoofd eerst door de lucht zwieren terwijl je tussen een wafelijzer geperst zit.

Fly Away
Fly Away

Het was een bijzonder warme dag. Een ijsje van tijd tot tijd kon zeker geen kwaad. ;) Onderweg kwamen we een ouderwertse glijbaan tegen. Omdat er geen wachtrij was konden we drie keer na elkaar met zo’n zak naar beneden glijden. :)

Glijbaan
Glijbaan

Helemaal achteraan het park had je vroeger de vliegertjes. Die achtbaan staat er nog, maar de vliegtuigen werden vervangen door zitjes waar je benen kunnen meezwieren en heet nu de Dreamcatcher.

Dreamcatcher
Dreamcatcher

Tussendoor pikten we nog een leuke dierencircusshow mee in het kinderland en deden we een ritje met de monorail. Na een tour door het park stapten we af in het cowboydorp en besloten die oude, indoor Revolution nog eens te proberen.

Revolution
Revolution

In dezelfde hal als de Revolution stond nu ook een rit met waterkanonnen: de Banana Battle. Volgens het bord aan de ingang zouden we hier dienen als “Levend doel”. Aanvankelijk hoopte ik nog redelijk droog buiten te komen, maar dat bleek valse hoop. We waren zeiknat tot onze onderbroek. Carmen kon zo meedoen in een wet t-shirt contest.

Banana Battle
Banana Battle

Sluitingstijd kroop stilaan dichterbij en we werden stilaan ook wat moe. In El Paso kan je op je gemak zitten en ondertussen een Far West shootout houden. Een van m’n favoriete ritjes als kind, en nog steeds leuk met je lief erbij.

El Paso
El Paso

Na dat natte avontuur van de Banana Battle waren m’n kleren ondertussen weer bijna droog geworden. Die van ons wou echter nog in de boomstammen zitten, dus trokken we richting Indiana River. Dat was best wel plezant. :)

Indiana River
Indiana River

Moe maar tevreden

Op het einde van de dag waren zowel Carmen als ik heel erg moe. Het was ontzettend drukke en ook ontzettend plezante dag! :) Veel nieuwe attracties ook. Ik ben te lang niet meer in Bobbejaanland geweest. ’s Avonds gingen we nog eten bij Finjan. Al bij al een erg geslaagde dag verlof.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.