BibliotheekVanmorgen begon de week van de bibliotheek. De folders en posters die deze literaire week aankondigden beloofden voor vandaag een heuse ‘verwendag’. Alle ontleningen zouden gratis zijn. Nu, boeken en tijdschriften zijn sowieso al gratis, maar voor muziek en films betaal je respectievelijk twintig en vijftig eurocent. Aangezien het een rustig weekend beloofde te worden wilde ik een kleine voorraad films inslaan om de koude avonden wat aangenamer te maken.

Omdat bij ons de bib op zaterdag enkel in de voormiddag open is was ik al vroeg uit de veren. Toen ik toekwam met m’n fiets waren de deuren nog niet open. Binnen scheen wel al licht, en ik zag bekende gezichten met taart en koffie rondlopen. Lekker. Had ik uit een of ander boekje nog een speciale bon meegebracht, dan had ik ook nog kunnen rekenen op speciale koelkastmagneten.

Jammer dat ik zo geen bon had, maar de gratis films zullen dat ongetwijfeld compenseren. Hier alvast een kort overzicht van wat ik meebracht, in willekeurige volgorde. Een korte bespreking volgt later nog.

  1. The Yes Men (2003). Interessant concept en verhaal, alleen spijtig dat de uitwerking op niet veel trok. Ik had meer verwacht.
  2. The Shawshank Redemption (1994). Staat niet voor niets hoog aangeschreven in de meeste filmlijstjes. Passende muziek, fijne vertelstem van Morgan Freeman. en een passend einde.
  3. Hitch (2005). Een flets verhaal. Je zou het kunnen vergelijken met ‘What Women Want’, maar dan zonder de muziek van Sinatra.
  4. Kinsey (2004). Zo grappig wat mensen elkaar vroeger allemaal wijsmaakten over seks.
  5. Jarhead (2005). Een frustrerende film over een oorlog die uiteindelijk weinig uithaalde en een decenium later werd voortgezet.
  6. Solaris (2002). Sciencefiction met als centraal thema een interessant psychologisch dilemma. Erg mooi vormgegeven.
  7. United 93 (2006). Een pakkende film die zich in realtime afspeelt. Je weet hoe het zal eindigen, maar dat maakt het niet minder spannend.
  8. Die Blechtrommel (1979).
  9. The Hours (2002).

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Sinds 2003 analyseert Stijn Vogels wereldgebeurtenissen. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor “connecting the dots” tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar door middel van zijn doordachte analyses een waardevol perspectief te bieden op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Hmm, ik heb in Oostende die magneten gekregen zonder bon af te geven, kvrees dat ze u wat voorgelogen hebben (ofwel krijgen ze die in Oostende gewoon niet kwijt) ;)

      1. Neenee, naast een magneet van bibliotheek is er een alfabet (26 lettters en een paar leestekens). Dus ’t is niet zo uitgebreid, je zou er meerdere moeten hebben om aan echte koelkastpoëzie te doen ;)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *