Yasser Arafat overleden

Yasser Arafat overledenBlijkbaar is het er dan toch van gekomen, een beetje later dan verwacht, maar toch: Arafat is dood. Niet dat ik daar blij of triestig om ben of zo (ik ken de man niet persoonlijk), maar voor heel wat mensen was hij toch een belangrijk persoon.

De kist met het lichaam van Arafat is gisterenavond nabij Parijs op het vliegtuig gezet en ondertussen al in Cairo aangekomen, waar hij vandaag nog zijn begrafenisplechtigheid zal krijgen die door vele Arabische en andere hoogwaardigheidsbekleders zal worden bijgewoond. Ondertussen is er al enige opschudding ontstaan sinds de man met bekende arafat (die wit-zwart doek) de pijp aan Allah gaf (no offense): zijn vrouw Suha Arafat is na enige jaren terug op het toneel verschenen en zou nu graag de bankrekening van haar overleden echtgenote, die ze al jaren niet meer heeft gezien omdat hij vastzat in zijn hoofdkwartier in Ramallah, in haar bezit krijgen. Volgens een heel aantal bronnen zou op deze rekening een enorm bedrag staan, naar schatting ongeveer een miljard euro maar de meningen hierover zijn nogal uiteenlopend. Ik hoop maar dat de arme man een testament heeft nagelaten, anders kan het nog een lelijke situatie worden.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.