Aardling

Mijn Mondiale Mening

Wipeout

Wipeout logo

VTM bewijst nogmaals dat ze creativiteit hoog in het vaandel dragen… Wipeout, het “extreemste hindernissenparcours ter wereld”, werd gekocht in Amerika en is vanaf deze week iedere woensdag bij ons op de buis. De presentatie is in handen van Walter Grootaers.

VTM en RTL5 hopen met deze strijd tussen Vlaanderen en Nederland een even grote hit te scoren als in de Verenigde Staten.1 Elke week starten twintig nieuwe kandidaten aan een reeks zware beproevingen, in de hoop een smak geld te winnen.

Voor een prijzengeld van 10.000 euro reizen de deelnemers naar Argentinië, Zuid-Amerika. De kandidaten krijgen er stuntproeven te verduren als de “The Qualifier”, “The Sweeper”, “The Wipeout Zone”, “Dizzy Dummy”, en “The Dreadmill” — een 50 meter lange loopband waar ze vliegende voorwerken naar hun hoofd krijgen gegooid.

Video van de eerste aflevering

Hieronder een voorsmaakje van de proeven die de onfortuinlijke deelnemers te verduren krijgen.

Japanse roots

Het concept van de show is afkomstig van vele gelijkaardige Japanse televisieprogramma’s, zoals Takeshi’s Castle, Ninja Warrior en Most Extreme Elimination Challenge. Videoclips van deze programma’s zijn enorm populair op YouTube. Bekijk bijvoorbeeld deze indrukwekkend prestatie uit Takeshi’s Castle.

  1. “The show where other people risk bodily harm, so you can point and laugh.” []