Windows XPAl bij al duurde het een klein uurtje om de 68.4 MB upgrade van SP3 te downloaden over onze trage adsl verbinding, een automatische back-up te maken van de systeeminstellingen, de installatie zelf te laten uitvoeren, en alles terug aan de praat te krijgen. Net lang genoeg dus om te zien hoe Starbuck haar broodrooster afrost en Baltar eindelijk nog eens een goed pak slaag krijgt. Frak yeah!

Problemen met download, installatie en upgrade?

Tijdens de download en installatie begon een aantal beveiligingsprogramma’s hevig te flikkeren alsof ze in Maastricht bollen hadden gekocht. De Comodo firewall wou dolgraag overschakelen op installation mode, en bij iedere aanpassing aan de system registry kreeg ik een melding van Spybot.1Geen virus, maar Spybot — Search and Destroy. Niks echt abnormaal. Misschien alleen een beetje security overkill van mijnentwege.

Na de verplichte reboot lijkt alles op het eerste zicht nog steeds te werken. Mijn alternatieve desktop shell doet gelukkig niet vreemd, de verbinding met zowel ons draadloze internet als dat van de buren is in orde, en na een volledige defrag verwacht ik de eerste tekenen te merken van die aangekondigde verbeterde prestaties.

Vergelijk met upgrade van Ubuntu

De upgrade van Ubuntu die ik eergisteren uitvoerde was eigenlijk nog eenvoudiger: van Gutsy Gibon 7.10 naar Hardy Heron 8.04 ging bijzonder vlot. De live cd die ik op de release party in Herk-de-Stad had meegekregen deed het prima en eigenlijk moet je gewoon de online upgrade gids volgen. Wat nog niet wil lukken is verbinding maken met het netwerk, maar wat dat probleempje betreft kan ik misschien eventjes beroep doen op Bart of Peter. Toch?

(9 mei 2008) Zelf nog geen last gehad, maar blijkbaar zijn er toch heel wat mensen die een probleem hebben met de upgrade. En eigenlijk staat de Windows XP nieuwsgroep er vol van.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. niet dat ik er veel van snap, maar way to go !
    je gepor heeft trouwens iets opgeleverd, I’m back in town ;-)
    terug thuis om te leren ipv in “De Metropool” geeft me ook meer tijd om wat te prutsen aan mijn blogvehikel ;-)
    ciao x

  2. I loaded the “Windows XP Service Pack 3” to my PC.
    PC did never start up again. I spend a whole evening to recover my PC. Windows and Microsoft should be suid for this!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *