waterpoort antwerpen

Weeral ver­huisd. Er zijn bomen met diepe wor­tels die ste­vig ver­ankerd zit­ten, en er zijn planten die zich makke­lijk lat­en ver­pot­ten van de ene omgev­ing naar de andere. Als het op veran­der­ing aankomt behoor ik eerder tot die tweede groep.

Werk

truvo obiVri­jdag was m’n aller­laat­ste dag bij Quero­Me­dia in Kon­tich. Ik heb er graag gew­erkt en heel wat geleerd. Na net geen twaalf maan­den was het tijd voor een nieuwe uitdag­ing. Ik ga ze wel mis­sen, die toffe teamgenoten van me. Probeer u een beet­je te gedra­gen, Tom.

Aanstaande maandag begint meteen al de eerste werkdag bij m’n nieuwe werkgev­er: Tru­vo, het vroegere Pro­me­dia, in het hart­je van Antwer­pen aan de De Key­ser­lei. Veer­tien hoog, in de Antwerp Tow­er, met ron­dom een waanzin­nig uitzicht over de bin­nen­stad.

Wonen

antwerpen logoNaast ander werk ben ik ook op zoek gegaan naar een nieuwe won­ing. Voor de derde keer in twaalf maan­den tijd ben ik alweer ver­huisd: van Heus­den naar Herentals over Kruibeke 1Tussendoor woonde ik nog een maand­je in Kruibeke, bij de immer sym­pa­thieke Mieke en Kristien. naar Antwer­pen. Duizend maal dank aan m’n oud­ers, zon­der wie dat nooit goed zou zijn ver­lopen!

Aan Den Boule­vard vond ik een leuk apparte­men­t­je met een eigen ter­ras. Sinds gis­teren ben ik een trotse inwon­er van Antwer­pen Zuid. Als het weer een beet­je meez­it zal ik eens met de fiets op verken­ning gaan doorheen Petit-Paris.

Van hier tot bij Tru­vo is net geen drie kilo­me­ter. De auto laat ik wel naast de kant staan; andere vor­men van ver­vo­er passen hier veel beter: met de fiets naar het werk, of met de tram bij slecht weer. Zon­der auto zal m’n ecol­o­gis­che voetafdruk aanzien­lijk verkleinen. Die stem­ming over de Lange Wap­per heb ik net gemist, maar dat raakt me niet.

Maandag 2 novem­ber: Vanavond ben ik voor het eerst zwaar inkopen gaan doen. Met de fiets naar de Del­haize hier om de hoek, aan het Muse­um voor Schone Kun­sten. Van mijn bood­schap­pen­li­jst­je kon ik alles vin­den, behalve de eieren. Waar die pre­cies ston­den heb ik even gevraagd aan Patrick Janssens. Die komt daar blijk­baar ook zijn aankopen doen. Het lieve meis­je aan de kas­sa gaf me daar­na nog 4 gratis knikkers. Iemand inter­esse?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. In een stad wonen, en vlak­bij werken met dergelijk prachtig uitzicht: sterk bezig zeg! Alleszins veel plezi­er gin­der! Doe de groeten aan Patrick en Bart!

  Beet­je een toffe jobin­houd trouwens? Kan je er je Google ervarin­gen in kwi­jt?

  1. Als ik ze nog eens tegenkom zal ik zek­er en vast de groeten doen. Meteen ook een handteken­ing vra­gen? ;) De job is… anders. De eerste week gaf nog niet meteen een duidelijk beeld dus ga ik nog geen oordeel vellen. Maar m’n eerdere ervar­ing kan ik er wel in kwi­jt ja. Dat, en nog veel meer.

 2. Mooi! Vlak­bij waar ik vroeger woonde! :-) Die Del­haize is super om te shop­pen. Durft al eens een bek­end gezicht voor je in de rij staan. Zit die straatar­ti­este nog alti­jd voor de ingang met haar hond?

  Als je goeie piz­za wil eten: Da Vin­ci! Naast De Hop­per! :-) En aan de Water­poort heb je ook wel een paar fijne pit­taza­k­en. Maar ’t is fijn­er om zelf te koken natu­urlijk.

  Wacht maar tot de zomer! Wan­neer alle ter­ras­jes en zo daar wor­den uit­gezet! Echt gezel­lig!

  Ah, sweet mem­o­ries! :-)

  1. Zijt maar zek­er dat die straatartiste maar haar hond nog steeds aan de inkom staat te jon­gleren met die hoe-heet-het-weer. Tegen­wo­ordig staan er ook heel wat kind­jes om knikkers te bede­len. Iedere keer opnieuw, het bli­jft een grap­pig zicht.

   Bedankt voor je restau­rant-tips. Ik ga die zek­er opvol­gen wan­neer het eerste bezoek over de vlo­er komt. Met de feestda­gen voor de deur kan dat niet te lang meer duren.

   En ja, de zomer. Was het maar weer zover. Rokjesweer en dergelijk. :D

 3. Hey Sti­jn, en dan zit ik je tussen al dat ver­huizen in lastig te vallen ;-) Antwer­pen is een zalige stad, apparte­men­t­je klinkt gezel­lig en die nieuwe job, daar wens ik je heel veel suc­ces mee :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *