waterpoort antwerpen

Weeral verhuisd. Er zijn bomen met diepe wortels die stevig verankerd zitten, en er zijn planten die zich makkelijk laten verpotten van de ene omgeving naar de andere. Als het op verandering aankomt behoor ik eerder tot die tweede groep.

Werk

truvo obiVrijdag was m’n allerlaatste dag bij QueroMedia in Kontich. Ik heb er graag gewerkt en heel wat geleerd. Na net geen twaalf maanden was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik ga ze wel missen, die toffe teamgenoten van me. Probeer u een beetje te gedragen, Tom.

Aanstaande maandag begint meteen al de eerste werkdag bij m’n nieuwe werkgever: Truvo, het vroegere Promedia, in het hartje van Antwerpen aan de De Keyserlei. Veertien hoog, in de Antwerp Tower, met rondom een waanzinnig uitzicht over de binnenstad.

Wonen

antwerpen logoNaast ander werk ben ik ook op zoek gegaan naar een nieuwe woning. Voor de derde keer in twaalf maanden tijd ben ik alweer verhuisd: van Heusden naar Herentals over Kruibeke 1Tussendoor woonde ik nog een maandje in Kruibeke, bij de immer sympathieke Mieke en Kristien. naar Antwerpen. Duizend maal dank aan m’n ouders, zonder wie dat nooit goed zou zijn verlopen!

Aan Den Boulevard vond ik een leuk appartementje met een eigen terras. Sinds gisteren ben ik een trotse inwoner van Antwerpen Zuid. Als het weer een beetje meezit zal ik eens met de fiets op verkenning gaan doorheen Petit-Paris.

Van hier tot bij Truvo is net geen drie kilometer. De auto laat ik wel naast de kant staan; andere vormen van vervoer passen hier veel beter: met de fiets naar het werk, of met de tram bij slecht weer. Zonder auto zal m’n ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen. Die stemming over de Lange Wapper heb ik net gemist, maar dat raakt me niet.

Maandag 2 november: Vanavond ben ik voor het eerst zwaar inkopen gaan doen. Met de fiets naar de Delhaize hier om de hoek, aan het Museum voor Schone Kunsten. Van mijn boodschappenlijstje kon ik alles vinden, behalve de eieren. Waar die precies stonden heb ik even gevraagd aan Patrick Janssens. Die komt daar blijkbaar ook zijn aankopen doen. Het lieve meisje aan de kassa gaf me daarna nog 4 gratis knikkers. Iemand interesse?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. In een stad wonen, en vlakbij werken met dergelijk prachtig uitzicht: sterk bezig zeg! Alleszins veel plezier ginder! Doe de groeten aan Patrick en Bart!

  Beetje een toffe jobinhoud trouwens? Kan je er je Google ervaringen in kwijt?

  1. Als ik ze nog eens tegenkom zal ik zeker en vast de groeten doen. Meteen ook een handtekening vragen? ;) De job is… anders. De eerste week gaf nog niet meteen een duidelijk beeld dus ga ik nog geen oordeel vellen. Maar m’n eerdere ervaring kan ik er wel in kwijt ja. Dat, en nog veel meer.

 2. Mooi! Vlakbij waar ik vroeger woonde! :-) Die Delhaize is super om te shoppen. Durft al eens een bekend gezicht voor je in de rij staan. Zit die straatartieste nog altijd voor de ingang met haar hond?

  Als je goeie pizza wil eten: Da Vinci! Naast De Hopper! :-) En aan de Waterpoort heb je ook wel een paar fijne pittazaken. Maar ’t is fijner om zelf te koken natuurlijk.

  Wacht maar tot de zomer! Wanneer alle terrasjes en zo daar worden uitgezet! Echt gezellig!

  Ah, sweet memories! :-)

  1. Zijt maar zeker dat die straatartiste maar haar hond nog steeds aan de inkom staat te jongleren met die hoe-heet-het-weer. Tegenwoordig staan er ook heel wat kindjes om knikkers te bedelen. Iedere keer opnieuw, het blijft een grappig zicht.

   Bedankt voor je restaurant-tips. Ik ga die zeker opvolgen wanneer het eerste bezoek over de vloer komt. Met de feestdagen voor de deur kan dat niet te lang meer duren.

   En ja, de zomer. Was het maar weer zover. Rokjesweer en dergelijk. :D

 3. Hey Stijn, en dan zit ik je tussen al dat verhuizen in lastig te vallen ;-) Antwerpen is een zalige stad, appartementje klinkt gezellig en die nieuwe job, daar wens ik je heel veel succes mee :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *