Vrolijk Pasen!

PaashaasjesEen paasei is een beschilderd of beplakt ei of chocolade ei, dat met Pasen wordt verstopt.

Volgens de katholieke traditie worden deze eieren door de paasklokken van Rome geworpen. Alle klokken zijn na de Mis op Witte Donderdag naar Rome vertrokken om op Paaszondag de meegebrachte eieren uit te werpen. De klokken hebben de vorm van kerkklokken met vleugeltjes en vliegen door de lucht.

Volgens de protestantse traditie heeft de paashaas ze verstopt. Deze traditie is oorspronkelijk bekend in de Angelsaksische wereld, en komt voort uit heidense lenterituelen, waarin eieren en hazen een belangrijke rol speelden als vruchtbaarheids­symbolen. De haas heeft vaak een mandje met (chocolade-)eieren op zijn rug, die hij in de tuin verstopt of op het balkon tussen de planten, met een enthousiaste speurtocht op paasmorgen tot gevolg.

Zo, nu weet u ook ineens waar dat vandaan komt! :)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.