Vermoorde studente uit GentHet Gentse gerecht heeft de vriend laten aanhouden van de studente die dinsdagnamiddag dood werd aangetroffen in het Citadelpark. Het gaat om een 20-jarige jongen uit Hamont-Achel. Hij heeft nog geen bekentenissen afgelegd, maar het gerecht zou over voldoende aanwijzingen tegen hem beschikken.

Ook raakte bekend dat het slachtoffer, de 20-jarige Katherina S. (Schelfhout), om het leven kwam door wurging en slagen op het hoofd.

Het meisje, dat uit Sint-Gillis-Waas afkomstig was, werd dinsdagnamiddag levenloos aangetroffen in het Citadelpark, achter het seniorenclubhuis aan de Emiel Clauslaan. In de loop van het onderzoek kwam naar voor dat ze maandagavond ruzie had gemaakt met haar vriend.

Deze werd ondervraagd, maar weigerde volgens het Gentse parket een duidelijke verklaring af te leggen en gaf enkel ontwijkende antwoorden. Daarop werd hij aangehouden. Tegen de jongen zouden ook andere bezwarende elementen zijn aangetroffen, maar daarover gaf het parket niet meer uitleg.

De jongen zal maandag voor de Gentse raadkamer verschijnen.

(Bron: De Standaard)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.