Vakantiejob in het leger?

The Way To AmarilloHet leven van een soldaat is ontzettend zwaar. Zo zwaar zelfs dat ze bakken geld schepen dankzij een risicopremie krijgen voor het risico dat ze lopen tijdens hun job. Maar wat doen soldaten eigenlijk tegenwoordig? Sinds WOII is het toch tamelijk rustig op het Europese continent. De boog kan toch niet altijd gespannen staan?

Wel, wanneer ze geen muziekvideo aan het maken zijn in Irak of Kosovo, dan is er nog altijd ruimte voor wat alternatieve ontspanning. Skateboarden bovenop een paleis van Saddam bijvoorbeeld. Alles voor het vaderland.

Postscriptum: Die muziekclips zijn parodieën van respectievelijk Tony Christie en Kokomo. Van The Way To Amarillo bestaat er trouwens een nog betere parodie, gemaakt voor Red Nose Day 2005.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.