Timberland Earthkeepers

Deze Timberland Earthkeepers zijn mijn nieuwe schoenen voor het komende halve decennium. De lange zoektocht vooraleer ik ze vond was de moeite waard.

Na meer dan 5 jaar intensief gebruik (lees: zwaar misbruik) was mijn vorige paar door en door versleten. Ze hadden nog wat langer kunnen meegaan, moest ik niet door die enorme regenbui zijn gestapt met water tot m’n enkels. Die aanslag kwamen ze nooit meer te boven. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik hen niet zomaar weggooide — ze staan nu als ‘reservepaar’ in de koffer van m’n auto.

Tijdens de laatste dag van de wintersolden besloot ik een nieuw paar te kopen in de Timberland store van Antwerpen. Bijna ieder model had ik gepast alvorens m’n zinnen te zetten op deze Earthkeepers van de oude serie. Het model was niet té sportief maar toch steviger dan een geklede schoen. En stevigheid was zeker een vereiste, gezien het lot van zijn voorganger.

Enig probleem: de kleur was niet helemaal wat ik zocht. Officieel bestonden er van dit type twee varianten — Camel en Copper Roughcut — maar omdat de reeks verdween had men in Antwerpen enkel nog de Camel over. Die zat prima rond m’n voet maar zou helaas niet passen bij m’n andere outfits. En dat was een probleem.

De vriendelijke winkelbediende belde wat rond en wist dat er in Maastricht nog een paar was in mijn maat. Hij stelde voor dat ik de lichtere boot mee naar huis nam om hem een weekje te proberen. Moest ik alsnog niet tevreden zijn, dan kon ik hem steeds gaan omwisselen in Maastricht.

Na enkele dagen was ik al volledig weg van het model… alleen, die kleur. Gisteren zijn we dan even langs Maastricht gereden om ze te ruilen voor de donkerder, rodere versie die men apart had gehouden. Voor dergelijke kwaliteit wil ik al eens wat moeite doen. :) Ineens ook een doosje wax gekocht om ze goed te onderhouden.

De komende dagen ga ik thuis iedere avond m’n nieuwe schoenen inlopen. Dan zijn ze binnen enkele weken klaar om mee op skivakantie te gaan!

(5 april 2012) Onderweg in de trein van Brussel naar Antwerpen maakte ik een leuke foto van de nieuwe Timberlands. Ik ben er best wel tevreden van!

Paaldansen op de trein met Timberland
Paaldansen op de trein met Timberland

En, zoals je wel kan zien, heeft het leer al heel wat littekens opgelopen. Binnenkort eens waxen. ;-)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.