SpellBound

Spellbound spellcheckMijn FireFox is traag geworden. Het opstarten duurt ontzettend lang. Volgens mij komt dat door al die extensions die ik gebruik. Mensen die wel eens vaker gebruik maken van FireFox zullen wel weten waar ik het over heb. Met de gratis downloadbare extensies kan je de mogelijkheden van je browser aanzienlijk uitbreiden.

Omdat ik ondertussen al over een aardige collectie extensies beschik wil in het vervolg telkens een van de belangrijkste extensie presenteren. Vandaag is dat SpellBound, een creatie van Robert Strong, die het leven van mensen met schrijfproblemen een stuk makkelijker maakt.

SpellBound is a port of the spellchecker code and user interface from the Mozilla Suite’s Composer that enables spell checking in web forms such as html textarea / input elements (HTML input password elements are not checked by SpellBound) and rich text form elements. This allows you to spell check forms (e.g. message board posts, blog entries, wysiwyg, etc.) before submitting them when using your Mozilla Firefox or Mozilla Suite browser.

Na het downloaden van SpellBound moet je nog eventjes enkele taalbestanden binnenhalen. Bij mij zijn dat ‘Dutch’ en ‘English/United Kingdom’. Nog geen minuut later ben je klaar en behoren typefouten (hopelijk) tot het verleden. Wanneer je in het vervolg berichten aan het schrijven bent om bijvoorbeeld op een forum teposten, dan kan je eenvoudig rechterklikken in het schrijfveld en ‘Check Spelling’ selecteren.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.