Simon SchamaTegen vrijdag de 19de moet ik dus klaar zijn met het schrijven van mijn essay over Simon Schama en zijn boek Overvloed en Onbehagen. Er is nog verdomd veel werk nodig om dat op tijd af te krijgen, aangezien ik dit weekend tamelijk ziek ben geweest en dus nog een pak werk moet inhalen. Gisterenavond wel nog lang gewerkt en de achterstand is dus al enigzins ingelopen, maar er staat mij nog steeds veel te doen. Had ik maar de zevenmijlslaarzen van klein duimpje, dan zou het allemaal een stuk sneller gaan…

Morgenavond om 18u30 ben ik uitgenodigd om bij An & Pieter te gaan eten. Ann & Joachim zouden ook van de partij zijn. Ik ben echt nog wel eens toe aan een ogenblik zonder werk aan mijn hoofd, maar — ai ai — ik hoop dat het niet té laat zal duren zodat ik toch nog iets productiefs kan presteren.

Lang leve eerste lic, met betere herinneringen aan een onbezorgde (lees: naiëve) tijd in eerste kan…

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.