Rome en ColosseumRome. Eeuwige stad aan de Tiber. Tempel van geschiedenis en religie. Een taal die over tongen rolt. Een keuken die mening huishouden domineert. Een doolhof van straten met toch steeds zicht op evenveel kerken als er dagen zijn in een jaar.

“Een onmogelijk bedwingbare chaos,” denkt de buitenstaander wanneer hij de lakse regels aanschouwt. Net deze chaos is het die ons aantrekt en opslokt en doet verlangen deel te mogen uitmaken van deze klassieke kolos. Een stad naar m’n hart. Ciao bella!

Precies een maand geleden liepen we door jouw straten. Vandaag merk ik dat de helft van m’n adresboek eveneens plannen heeft voor een bezoek. Om niet in herhaling te vallen deel ik graag de topadresjes die me te binnen schieten.

  1. Ciampini (Piazza San Lorenzo) — Tussendoortjes als brunch en Italianen spotten.
  2. Sant’Eustachio Il Caffè (Piazza di Sant’Eustachio 82) — Lekkere koffie om de hoek van het Pantheon.
  3. Zoc (Via delle Zoccolette 22) — Kookt met streekproducten. Lekker gezond en goedkoop. Alles wat je ziet is te kopen, dus ook de tafels en stoelen. Achteraan is een schattig tuintje.
  4. Gusto 28 (Piazza Augusto Imperatore 28) — Vlak naast het mausoleum van ons aller keizer Augustus, onder een colonnade. Vanaf ’s avonds is er cheap buffet en ze hebben lekkere cocktails.
  5. Barcaccia (Piazza di Spagna 71) — Lekkere gelato vlak tegenover de Spaanse trappen. Als je snel ben geraak je met jouw smeltende heerlijkheid nog net in het park van Villa Borghese.

Bijkomende tips zijn altijd welkom!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *