Restart

Eduserv server is downDonderdag belde ik met de vriendelijke mens van de universitaire helpdesk DICT. Ik vertelde hem mijn probleem, dat mijn netwerkverbinding niet meer bleek te werken. Een of ander defect # 691. Volgens de vriendelijke man waren er drie mogelijke redenen voor dit falen:

  1. Mijn paswoord was inactief. – Fout, want ik kon mijn e-mail nog controleren.
  2. Mijn verbinding was verbroken. – Fout, want andere computers werkten wel via dezelfde lijn.
  3. Mijn paswoord was fout. – Juist. Maar als ik zelf niks veranderd had, kon dat dan?

Volgens mijn onbekende redder moet een ander persoon achter mijn paswoord zijn gekomen: gegokt (onwaarschijnlijk), afgekeken terwijl ik typte (zou best kunnen in de drukke pc-klas van de Blandijn), of gekraakt/gestollen met een keylogger (slik). Zo’n keylogger slaat al je toetsaanslagen op die je maakt -o een beetje zoals cookies doen voor je internet, maar dan op je toetsenbord.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.