Obama Correspondents Dinner

Amerikaans president Barack Obama heeft wraak genomen op zakenman Donald Trump. Tijdens het jaarlijkse diner met journalisten van de White House Correspondents’ Associaten maakte Obama Trump op erg spitsvondige wijze belachelijk voor de 2.500 aanwezigen.

Obama maakte zich in zijn speech vrolijk over Trump, die zich schaarde achter de complottheorie dat Obama niet in de Verenigde Staten geboren is. Obama zag zich daarop gedwongen zijn geboorteakte openbaar te maken. Obama toonde onder meer zijn “geboortevideo”, een fragment uit de Disney-klassieker ‘The Lion King’.

Hij liet ook een bewerkte foto zien van het Witte Huis zoals het er zou uitzien onder een eventueel presidentschap van Trump. Die had al zijn interesse laten blijken om zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen in 2012.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.