Nieuwe minikrant

Nieuwe minikrantGisteren op de radio heel de tijd over gehoord, vanmorgen in mijn postvak een gratis examplaar, deze middag tijdens het eten een krantencheque, en vanavond tijdens het surfen op het web duikt de kop van die aap overal op.

Lijkt het alleen maar zo of is Espresso, een nieuwe minikrant onder de vleugels van De Standaard, het item van de week? Er ligt hier een exemplaar naast me en ik moet zeggen dat het verdacht veel op de Metro lijkt (velen delen deze mening), behalve dan dat je er €0,50 voor moet betalen terwijl Metro nog steeds gratis is. Een krant kopen doe ik praktisch nooit, omdat:

  1. ik het nieuws reeds de dag voor publicatie op het web heb gelezen,
  2. je in bijna iedere openbare bibliotheek zoveel kranten kan lezen als je maar wil, en
  3. er op de trein altijd massa’s kranten liggen voor de niet.

Niettemin, als ik het kan waarmaken om iedere ochtend naar de krantenwinkel te trekken dan haal ik me telkens een exemplaar. Ik heb namelijk een zestiental krantencheques liggen, genoeg dus voor de komende weken.

Note to self: eerst scheren alvorens morgen naar het mondelinge examen te gaan.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.