Montage-a-Google

Montage-a-GoogleDat Google inspirerend kan werken had ik reeds eerder geschreven. Nu zijn er blijkbaar ook mensen die creatief omgaan met de afbeeldingenzoeker, zoals ene Grant Robinson bijvoorbeeld. Op zijn website kan je namelijk een eenvoudig programma terugvinden waarmee je automatisch en online mozaïeken kan samenstellen. In eerste instantie doet deze manier me denken aan tenbyten.org, die volgens een gelijkaardig principe werken.

De applicatie Montage-a-google v1.0 zoekt de afbeeldingen die bij jouw zoekterm passen, en plaatst ze vervolgens willekeurig door elkaar. Leuke resultaten krijg je o.a. bij: “rose”, “green field”, red strawberry”, “blue sea”, etc. Een manier om op te slaan is er voorlopig nog niet, maar met een screenshot en wat knipwerk kom je ook al ver.

Update: Meer leuks van dezelfde maker: een spelletje Guess-the-google. Je krijgt enkele prentjes en moet raden wat het gemeenschappelijk zoekwoord was.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.