Montage-a-Google

Montage-a-GoogleDat Google inspirerend kan werken had ik reeds eerder geschreven. Nu zijn er blijkbaar ook mensen die creatief omgaan met de afbeeldingenzoeker, zoals ene Grant Robinson bijvoorbeeld. Op zijn website kan je namelijk een eenvoudig programma terugvinden waarmee je automatisch en online mozaïeken kan samenstellen. In eerste instantie doet deze manier me denken aan tenbyten.org, die volgens een gelijkaardig principe werken.

De applicatie Montage-a-google v1.0 zoekt de afbeeldingen die bij jouw zoekterm passen, en plaatst ze vervolgens willekeurig door elkaar. Leuke resultaten krijg je o.a. bij: “rose”, “green field”, red strawberry”, “blue sea”, etc. Een manier om op te slaan is er voorlopig nog niet, maar met een screenshot en wat knipwerk kom je ook al ver.

Update: Meer leuks van dezelfde maker: een spelletje Guess-the-google. Je krijgt enkele prentjes en moet raden wat het gemeenschappelijk zoekwoord was.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.