Mijn Restaurant

Het VTM programma Mijn Restaurant 2010 kan ook dit jaar weer een massa kijkers bekoren. Het ziet er naar uit dat ook seizoen 3 een absolute topper zal worden.

De opdracht blijft hetzelfde: een te renoveren pand op een toplocatie ombouwen tot een goed draaiend restaurant.

Seizoen 2010

Tijdens dit derde seizoen zullen de deelnemers vijf nieuwe zaken openen in vijf Vlaamse steden: Aalst, Genk, Halle, Mechelen en Nieuwpoort.

De driekoppige professionele jury bestaat uit: Dirk De Prins (hoofdredacteur van Ambiance), Christel Cabanier (general manager van Hotel Bloom) en Peter Goossens (chef-kok en restauranteigenaar van Hof van Cleve).

De finale van seizoen 3 vindt plaats op donderdag 10 juni 2010. Wij wensen alle deelnemers van Mijn Restaurant alvast veel succes!

Karnivale Aalst

Karnivale Aalst
Karnivale Aalst

De Oost-Vlaamse stad aan de Dender was alvast het terrein voor het meest controversiële duo uit deze reeks. De vriendinnen Catherine (39) en Inge (44) werden vorige week uit het programma gezet na grote spanningen en ruzies. Het duo had nochtans de eerste proef gewonnen.

Ondertussen is de programmaleiding druk op zoek naar goede vervangers. De twee nieuwkomers zullen het alvast zwaar te verduren krijgen als zij de andere kandidaten nog willen bijbenen.

  • Adres: Molenstraat 52, 9300 Aalst
  • Telefoonnummer: 053/39 42 78

Terrae Genk

Terrae Genk
Terrae Genk

Lucie (22) en Jimmy (24) uit Tongeren zorgen voor de sfeer in het Limburgse Genk. Van het koppel heeft enkel Lucie reeds ervaring binnen de horeca. Jimmy is echter tot alles bereid om zijn vriendin haar droom te schenken: een eigen zaak.

Het menu van Terrae wordt gekenmerkt door een Franse keuken met enkele typische zuiderse invloeden.

  • Adres: Genk

Halletwee Halle (Les Deux)

Halletwee Halle
Halletwee Halle

Een duo met iets meer ervaring in de horeca zijn Ludovic (26) en Jurgen (27), twee boezemvrienden uit Vlaams-Brabant. Ludovic beschikt reeds over heel wat ervaring qua organisatie van zalen en het beheer van een zaak. Jurgen wil dolgraag in de keuken staan. Hij heeft zelfs zijn eigen zaak verkocht om te kunnen deelnemen aan het programma.

Op culinair vlak willen zij in Halletwee graag de Vlaams-Brabantse keuken promoten in hun menu.

  • Adres: Grote Markt 27, 1500 Halle
  • Telefoonnummer: 02/306.84.89

Mechilinia Mechelen

Mechilinia Mechelen
Mechilinia Mechelen

De provincie Antwerpen wordt vertegenwoordigd door een jong koppel uit Ravels: Isaura (21) en Jeroen (23). Jeroen is een echte hobbykok die studeerde aan de hotelschool. Ondanks zijn jonge leeftijd bracht hij reeds een eigen kookboek uit. Isaura heeft iets minder ervaring binnen de horeca, en zal zich daarom richten op de zaal.

Qua gastronomie kiezen ze bij Mechelinia voor de smakelijke Frans-Italiaanse keuken.

  • Adres: Steenweg 32, 2800 Mechelen

La Muse Nieuwpoort

La Muse Nieuwpoort
La Muse Nieuwpoort

Het laatste koppel zijn Silke (20) en Kristof (28) uit Knokke. Dit jonge koppel is pas anderhalf jaar samen. Laat hun jonge leeftijd je niet misleiden, wat ervaring betreft mag je hen zeker niet onderschatten.

Kristof deed reeds veel ervaring op als freelance-chef voor de high society in Londen. Silke kan haar managementdiploma gebruiken om de zaal in goede banen te leiden. Wat er op het menu staat in La Muse is nog niet duidelijk.

  • Adres: Oostendestraat 13-15, 8620 Nieuwpoort
  • Telefoonnummer: 058/62.53.79

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.