Mad Men logo

Weinig kunnen het uitleggen zoals Don Draper. En nog veel minder kunnen er hun boterham mee verdienen. De serie blijft uiteraard gebaseerd op fictie, wat echter niet wil zeggen dat ik er geen bruikbare elementen uit haal voor m’n eigen loopbaan. Zelden bleek een feuilleton zo relevant als Mad Men, in mijn geval dan toch.

In aflevering S01E13 “The Wheel” krijgen Draper en zijn team de opdracht een pitch te bedenken voor Kodak. Het fotomerk brengt een nieuwe diaprojector uit. De slides zitten op een rond wiel, wat voorheen ongezien was. Door de ervaring van de diaprojectie te herleiden tot zijn essentie weet Draper perfect de gevoelige snaar te raken.

Niet zeker of dit tegenwoordig nog steeds zou werken, maar binnen zijn genre en tijdskader is het wel een topper.

Nostalgia.

It’s delicate, but potent…

Teddy told me that in Greek, nostalgia literally means the pain from an old wound.

It’s a twinge in your heart, far more powerful than memory alone.

This device… isn’t a spaceship, it’s a time machine.

It goes backwards, forwards.

It takes us to a place where we ache to go again.

It’s not called the Wheel.

It’s called the Carousel.

It lets us travel the way a child travels.

Around and around and back home again, to a place where we know we are loved.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *