De rugzakken van Eastpak. Je kent ze vast wel van op school. ’s Ochtends onderweg naar het centraal station passeer ik horden kinderen met zo’n rugzak die haast dubbel zo zwaar lijkt als zijzelf. En toch scheurt dat ding niet. Dat is waarschijnlijk het beeld dat iedereen wel kent. Hoog tijd dus om iets nieuws te proberen.

Net dat moeten ze bij Eastpak hebben gedacht, want op hun uitnodiging stond in koeien van letters de volgende vraag: When was the last time you did something for the first time?

When was the last time you did something for the first time?

Euhm… die eerste keer is al een lange tijd geleden, en dat Italiaans meisje ben ik ondertussen al enkele jaren uit het oog verloren. Maar mijn nieuwsgierigheid was wel gewekt. Wat er precies stond te gebeuren was voorlopig nog een raadsel. Enkel de datum van onze afspraak was bekend.

Afspraak op de Groenplaats in hartje Antwerpen. Een stralende dag. Ideaal voor onze eerste opdracht: een gezellig fietstochtje onder de deskundige begeleiding van beroepsantwerpenaar Tanguy Ottemer. Want het was elf uur en er moest eerst iets gegeten worden.

Een lekker ontbijt in de gezellige eetkamer van de B&B bij Georgette. Haar honing-tijm dressing op basis van yoghurt was zo voortreffelijk dat ik op slag vergat om foto’s te nemen.

Het letterlijke hoogtepunt van de dag moest echter nog volgen. We fietsten verder, voorbij het Zuid tot aan de helihaven in de buurt van Petrol. Dus dat bedoelden ze dus met learn to fly!

Helicoptervlucht boven Antwerpen

Van hoogtevrees heb ik zelden last. Geen enkel bezwaar dus tegen zo’n toertje boven ’t Stad! Bij het welkomstpakket na mijn verhuis zat een grote stadskaart, maar dit was toch nog wat anders! Geweldig om de stad langs boven te zien. Sebastiaan maakte er dit filmpje van.

Eastpak delivered! Om dan nog maar te zwijgen van de tas die iedereen cadeau kreeg. Een grijsroze model, voor het lief. Ze hebben overigens ook shoudertassen voor young adults. Die Andrek Barista Brown lijkt anders een uitstekende opvolger voor wanneer m’n huidige schoudertas het begeeft. </hint>

Dankuwel Eastpak voor deze zalige dag! En nu nog een vraag voor jou: When was the last time you did something for the first time?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Super leuk! En wat een vraag… ‘denk denk’.
    Ik moet trouwens ook nog even een goede rugzak hebben voor de vakantie, zat aan Eastpak te denken =p

    1. Nieuwe muziek ontdekken doe jij toch altijd? ;-) Als rugzak is Eastpak het overwegen waard, maar als je een verre reis maakt zou ik toch voor een grotere zak opteren. Of zoek je zo’n trekkersrugzak?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *