Kerstboom decoratie

Kerstmis staat voor de deur en iedereen haalt een mooie kerstboom in huis. Dat kan een echte Nordmann kerstboom zijn vanop de kerstmarkt of bij een boomkweker, of een kunstkerstboom uit de Brico-kerstfolder.

Kerstboom

Wie zo’n echte kerstboom kopen wil kan natuurlijk altijd even langsgaan bij het lokale tuincentrum of de plantenwinkel. Goed

Wil je echt groots uitpakken en een reusachtige kerstboom in huis halen, hou er dan rekening mee dat je voor het vervoer van een grote kerstboom best aangepast vervoer voorziet. Op tijd een aanhangwagen huren is een goed idee.

Hoe kies ik een boom?

Er zijn een aantal tips die je kan volgen bij het uitkiezen van een kerstboom.

  1.  Vooraleer je een boom koopt kan je best eerst de hoogte van je kamer opmeten. Hou minstens 30 centimater over tussen top en plafond.
  2. Laat je hand door de naalden glijden en schud eens goed aan de boom. Als de boom vers is zouden de naalden plooibaar zijn en weinig loskomen.
  3. Controleer dat de stam onderaan mooi recht is en minstens 15 cm lang, zodat hij goed in een stand past.

Kerstdecoratie

  1. Staat je boom er al? Dan kan je beginnen aan het leukste onderdeel: de kerstversiering! In iedere kerstboom hangen er altijd wel een tiental plastieken of glazen kerstballen.
  2. Naast de kerstboom versieren met kerstlichtjes gaan mensen soms ook hun huis versieren. Weef een lichtslinger doorheen je kerstboom voor een fijne sfeer, en hang vriesvaste LED lampjes rond de voordeur of in de tuin.
  3. Voor de gezelligheid kan je ook nog enkele theelichtjes plaatsen in huis. Die gaan prima samen met een mooie tafeldecoratie.
  4. Ook de kinderen kunnen bijdragen: laat hen enkele kleurplaten voor kerst kleuren, een kerstmannetje knutselen of een mooi gedichtje schrijven.

Iedereen nog een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.