Katrina and the Waves

Orkaan KatrinaDeze keer geen walking on sunshine, maar eerder een running for water. Als ik zo de berichtgeving in de nieuwsmedia mag geloven, dan ziet het erna uit dat New Orleans weldra het nieuwe Venetië zal worden. Gelukkig heeft men dit nieuws niet achter gehouden en was er in principe nog relatief genoeg tijd om een evacuatie van de stad, die overigens enkele meters onder zeeniveau ligt, op poten te stellen. Hoe het werkelijk gelopen is met Katrina zal straks wel duidelijke worden, als de nieuwste berichten binnenlopen. Wel al duidelijk is dat deze storm van categorie 5 de olieprijzen verder omhoog zal stuwen.

Toch wel een rare vergelijking als je het zo bekijkt, met dat ongeloof in klimaatsverandering.

(Update) Zouden de Bible Belt-ers deze nieuwe zondvloed nu zien als een straf van God voor het milieubeleid van hun president?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Nog een paar ferme woud-en bosbranden of zo, tot de helft van het groen van de wereld is afgebrand, en we kunnen in een duikerspak met zuurstofflessen en bestand tegen de schroeiende zon, beginnen rondlopen of zwemmen… .Als ik de wetenschappers moet geloven van een paar jaar geleden, dan staat New York en gigantische tsunami te wachten in 2050. Ergens aan de andere kant, een slapende vulkaan dat terug gaat uitbarsten,(rekening houdend met smeltende ijskappen elders, dus meer water) diens gruis met zulk een snelheid een gewicht in de Oceaan terecht komt, een Tsunami van misschien wel 30 of 50 meter hoog veroorzaakt, en rollen maar…tot aan N.Y. De rampenfilms van vroeger beginnen aardig een realistisch trekje te krijgen, me dunkt. Ah ja,en de Ystijd staat ons ook nog te wachten, maar dan zijn wij, de bloggers er al lang niet meer. Kan me natuurlijk nog steeds laten invriezen voor duizend jaar of zo, ter waarde van, was het 1 of 10.000.000 dollar?en zien hoe de wereld er dan uitziet, en verder gaan met mijn blog eventueel. Ik geloof dat er tegen dan wel een glazen koepel of een ander substantie over de aardbol zal komen, met bio-cultuur, als ze niet ontploft is. ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *