Bar Refaeli
Bar Refaeli
In Israël werd een wet aan­ge­nomen om graat­magere model­len in advertenties te verbieden. Vanaf nu moet ieder model een medisch attest voorleggen wanneer ze een fotoshoot doet. Een stap in de juiste richting naar een realistischer beeld van vrouwen in onze moderne maatschappij.

Modellen [moeten] bij elke fotoshoot voor de Israëlische markt een medisch rapport voorleggen dat niet ouder is dan drie maanden. Daarin moet staan dat het model volgens de Body Mass Index niet ondervoed is, wat betekent dat hun BMI hoger moet zijn dan 18,5. Ook moet worden aangegeven wanneer foto’s zijn bewerkt om modellen er slanker te laten uitzien. Het is de eerste keer dat een regering met een wet de modewereld dwingt komaf te maken met het gebruik van extreem dunne modellen.1Metro, Israël verbiedt graatmagere modellen, 21 Maart 2012, p. 1.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *