Het wereldrecord ver-klikken

Wereldrecord klikkenWaar zou je uitkomen als je vanop dit weblog vertrekt en willekeurig op de eerste de beste linkt klikt? Die vraag stelde ik mezelf net toen ik nadacht over de aanstaande vakantie. Ik heb wel zin om klein­schalig te reizen, gewoon je neus achter­na. En als je gewoon je neus vol­gt dan kom je vanalles tegen, zon­der echt te weten waar de reis zal eindi­gen.

Met die gedachte in het achter­hoofd vroeg ik me ook af hoe­lang je zou kun­nen doork­likken tot­dat het inter­net op is. Prak­tisch over­al staan natu­urlijk links en adver­ten­ties bij de vleet, maar het moet toch ooit ergens doo­d­lopen? Een link naar de grotere ver­sie van een foto bijvoor­beeld, een down­load­link, of een slecht ont­wor­pen pag­i­na zon­der uit­gaande links.

Op welke pag­i­na stopt jouw reis? En hoeveel links kom jij tegen als je van hieruit vertrekt, of hoeveel minuten bli­jf je bezig? Het is uit­er­aard onmo­gelijk om te con­trol­eren hoe ver iemand op die manier komt, maar ik reken op jul­lie eerlijkheid. Nog­maals: de rechter muisknop is ver­bo­den, en terugk­eren mag ook niet. Alleen klikken met links is toege­lat­en.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. *rofl*

    The­sis beet­je beu gezien? Ik weet het, alles is beter dan te moeten werken aan dat ond­ing, maar is dit er niet een beet­je over?!
    (53 clicks and count­ing)

  2. Hé, het is sti­laan avond en dan begin ik pas op dreef te komen. Die the­sis moet en zal vri­jdag af zijn. Willen of niet. En dit is maar een exper­i­men­t­je waar­van ik wel benieuwd ben naar het resul­taat.

  3. Ik ben nog steeds aan het klikken. Eigen­lijk ver­valsen al die google- en Yahoo-ads je exper­i­men­t­je hoor. Telkens het wat vast dreigde te lopen stond er wel ergens zo’n vre­selijke adver­ten­tie. Ik heb trouwens je exper­i­ment finan­cieel gete­und door hier langs een google-ad te verd­wi­j­nen ;-)

    PS: suc­ces met de the­sis. Niets zo zalig als het gevoel dat inge­bon­den (inge­plakt) ding de eerste maal in je han­den te kri­j­gen.

  4. der is zo ergens een pag­i­na (voor de fun off­course) die echt aangeeft dat dit het einde der inter­net is, nog grap­pig, kzal is zoeken…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *