Het wereldrecord ver-klikken

Wereldrecord klikkenWaar zou je uitkomen als je vanop dit weblog vertrekt en willekeurig op de eerste de beste linkt klikt? Die vraag stelde ik mezelf net toen ik nadacht over de aanstaande vakantie. Ik heb wel zin om kleinschalig te reizen, gewoon je neus achterna. En als je gewoon je neus volgt dan kom je vanalles tegen, zonder echt te weten waar de reis zal eindigen.

Met die gedachte in het achterhoofd vroeg ik me ook af hoelang je zou kunnen doorklikken totdat het internet op is. Praktisch overal staan natuurlijk links en advertenties bij de vleet, maar het moet toch ooit ergens doodlopen? Een link naar de grotere versie van een foto bijvoorbeeld, een downloadlink, of een slecht ontworpen pagina zonder uitgaande links.

Op welke pagina stopt jouw reis? En hoeveel links kom jij tegen als je van hieruit vertrekt, of hoeveel minuten blijf je bezig? Het is uiteraard onmogelijk om te controleren hoe ver iemand op die manier komt, maar ik reken op jullie eerlijkheid. Nogmaals: de rechter muisknop is verboden, en terugkeren mag ook niet. Alleen klikken met links is toegelaten.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. *rofl*

    Thesis beetje beu gezien? Ik weet het, alles is beter dan te moeten werken aan dat onding, maar is dit er niet een beetje over?!
    (53 clicks and counting)

  2. Hé, het is stilaan avond en dan begin ik pas op dreef te komen. Die thesis moet en zal vrijdag af zijn. Willen of niet. En dit is maar een experimentje waarvan ik wel benieuwd ben naar het resultaat.

  3. Ik ben nog steeds aan het klikken. Eigenlijk vervalsen al die google- en Yahoo-ads je experimentje hoor. Telkens het wat vast dreigde te lopen stond er wel ergens zo’n vreselijke advertentie. Ik heb trouwens je experiment financieel geteund door hier langs een google-ad te verdwijnen ;-)

    PS: succes met de thesis. Niets zo zalig als het gevoel dat ingebonden (ingeplakt) ding de eerste maal in je handen te krijgen.

  4. der is zo ergens een pagina (voor de fun offcourse) die echt aangeeft dat dit het einde der internet is, nog grappig, kzal is zoeken…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *