Carcassonne spel (999 games)

CarcassonneWij spe­len een nieuw spel vanavond! Lief en ik verveelden ons een beet­je deze mid­dag. Er lag nog een nieuwe ver­sie van ‘Risk’ op de kast, maar dat spel is vrij saai wan­neer je het met z’n tweeën, en het duurt boven­di­en ook veel te lang boven­di­en. We zijn dus maar even­t­jes naar de winkel gestapt om iets nieuw.

Het was al ‘Kolonis­ten van Catan’ wat de klok sloeg. De ene uit­brei­d­ings­set na de andere. Alleen de orig­inele ver­sie, waar je niet zon­der kunt, lijken ze ner­gens meer te verkopen. Nou ja, dat was niet zo erg. We kwa­men in ieder geval thuis met een ontzettend leuk spel waar je ook met z’n tweeën van kan geni­eten én dat zelden langer duurt dan een uurt­je.

Car­cas­sonne (wiki) is naast een stad in de Langue­doc ook een bor­d­spel voor twee tot vijf spel­ers. Doel van het spel is een zo hoog aan­tal pun­ten te verza­me­len, door je 7 beschik­bare pio­nnen op een zo strate­gisch mogelijke posi­tie te plaat­sen. Wie zich verveelt moet hier maar eens klikken en Car­cas­sonne online spe­len.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. car­cas­sonne rules.

    Voor de orig­inele kolonis­ten van catan zou je in de bart smit moeten zijn. Ik ben daar beland in mijn zoek­tocht maar omwille van andere pri­or­iteit­en heb ik de doos niet gekocht… jam­mer, jam­mer, jam­mer… nog maar wat wacht­en zek­er…

  2. Nog een cre­atie van 999-games? Ik heb voor mijn nieuw­jaar van lief Machi­avel­li gekre­gen. Nu nog het gepaste gezelschap vin­den om dat eens te spe­len…

  3. Inder­daad, fan­tastisch die spel­let­jes van 999 Games. Car­cas­sonne spe­len wij meestal met vier, heel leuk. En ook Machi­avel­li is zek­er een aan­rad­er met 6 of 7 per­so­n­en.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *