13 mei 2021

Aardling

Mijn Mondiale Mening

Carcassonne spel (999 games)

Carcassonne is een bordspel voor twee tot vijf spelers. Doel van het spel is een zo hoog aantal punten te verzamelen, door je 7 beschikbare pionnen op een zo strategisch mogelijke positie te plaatsen.

CarcassonneWij spelen een nieuw spel vanavond! Lief en ik verveelden ons een beetje deze middag. Er lag nog een nieuwe versie van ‘Risk’ op de kast, maar dat spel is vrij saai wanneer je het met z’n tweeën, en het duurt bovendien ook veel te lang bovendien. We zijn dus maar eventjes naar de winkel gestapt om iets nieuw.

Het was al ‘Kolonisten van Catan’ wat de klok sloeg. De ene uitbreidingsset na de andere. Alleen de originele versie, waar je niet zonder kunt, lijken ze nergens meer te verkopen. Nou ja, dat was niet zo erg. We kwamen in ieder geval thuis met een ontzettend leuk spel waar je ook met z’n tweeën van kan genieten én dat zelden langer duurt dan een uurtje.

Carcassonne (wiki) is naast een stad in de Languedoc ook een bordspel voor twee tot vijf spelers. Doel van het spel is een zo hoog aantal punten te verzamelen, door je 7 beschikbare pionnen op een zo strategisch mogelijke positie te plaatsen. Wie zich verveelt moet hier maar eens klikken en Carcassonne online spelen.