De voorbije maanden rolde Google een volledig redesign uit van haar online diensten: search, maps, mail, calendar, etc. In deze video legt Jon Wiley, lead designer van search, uit hoe het nieuwe design van Google tot stand kwam.

Wat ik onthouden heb uit deze presentatie van 30 minuten is de manier waarop men te werk is gegaan. Op de dag dat Larry Page de rol van CEO overnam werd de beslist om binnen enkele maanden een volledige redesign te realiseren.

Google search voor aardlingPage had wellicht  al langer dit idee, maar toch: je moet het risico durven nemen. De witte interface van Google’s homepage is en blijft een van de meest iconische en herkenbare designs.

Ook veelbelovend was het responsive design van Gmail dat men helemaal op het einde toonde. In een wereld met schermen van verschillende afmetingen — gsm, iPad, laptop, desktop, etc. — lijkt zo’n automatisch aangepast design wel de heilige graal. Ik kijk alvast uit naar de implementatie van dit idee. :)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *