Momenteel kan je alle haltes van De Lijn op kaart terug­vinden binnen Google Maps. Wat nog ontbreekt is een integratie van de reistabellen zodat je online een route kan plannen met de bus of tram. Want zeg nu zelf: de online routeplanner van De Lijn laat soms toch te wensen over qua gebruiksvriendelijkheid.

Binnenkort komt er waarschijnlijk een oplossing uit de bus door samenwerking van de Vlaamse vervoersmaatschappij en Amerikaanse zoekgigant. Een afgewerkte integratie was oorspronkelijk voorzien voor begin 2011, maar door juridische kwesties in een aantal provincies bleef de uitvoering achterwegen. Die problemen zouden nu achter de rug moeten zijn. Beide partijen lieten weten in de eindfase van de ontwikkeling te zijn.

De Lijn routeplanner in Google Maps
Voorbeeld van De Lijn routeplanner in Google Maps

Zelf zie ik dat dubbel en dik zitten. Zeker wanneer er ook nog een mobiele applicatie komt. Momenteel gebruik ik in Brussel de MIVB Android app met live updates. Een gelijkaardige toepassing voor Vlaanderen is zeker welkom.

Bron: Stapje dichter bij routeplanner De Lijn op Google Maps (ZDNet)

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Ik denk dat dit in Parijs of Londen wordt gedaan. De lijn moet data exporteren in GTFS formaat, je kan het online checken en voor sommige vervoersmaatschappijen zelfs downloaden. Dit kan bij de MIVB ook maar daar moet je eerst akkoord gaan met een disclaimer enzo.

  2. De realtime dienstregeling voor de lijn in google maps is al heel lang aangekondigd. Het plan was om dit “eind 2011” te lanceren, las ik ergens. Wie weet komt het er ooit echt van :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *