Fietsende robot

Tien jaar onderzoek en 2 miljard dollar later hebben Japanse weten­schappers een opmerkelijke technologische doorbraak kunnen realiseren: de ‘autonomous bipedal locomotor’.

Het voorgaande was een grapje. Dr. Guero uit Japan heeft de fietsende robot PRIMER-V2 uitgevonden. Dat leest u correct: een robot op een fiets. Het klinkt onnozel, en dat is het op het eerste zicht ook. ;-) Met een paar duizend dollar kan je zelf deze fietsbot ineen steken. Een eenvoudige gyroscoop zorgt dat ie niet van zijn fiets valt. Doe er nog tien jaar bij en dit mannetje wint de Tour de France.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

    1. Don’t think you’d need to. My writings are in Dutch in stead of German. But it’s an easy mistake to make so I can understand. ;-) What did you think of the little robicycle?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *