“Er zijn al 107,5 miljard mensen geboren”

aardeTot nu toe zijn er op aarde 107,5 miljard mensen geboren. Dat heeft statisticus Peter Grünwald van het Centrum Wiskunde & Informatica op verzoek van het Nederlandse maandblad Quest berekend. Quest riep de vraag ‘Hoeveel mensen zijn er ooit op aarde geboren?’ uit tot de leukste vraag van 2008. De redactie van het blad vroeg Grünwald een nieuwe berekening te maken. Veel wetenschappers hebben zich door de jaren verdiept in de vraag hoeveel mensen er op aarde hebben rondgelopen, maar hun modellen zijn verouderd of gaan uit van aanvechtbare vooronderstellingen.

Het is moeilijk te zeggen hoe correct het getal van 107,5 miljard is. Wat wel vaststaat, is dat de bewering dat er nu meer mensen op aarde zijn dan er ooit hebben geleefd, onjuist is.

De huidige 6,7 miljard mensen vormen slechts 6 procent van alle mensen die ooit op aarde hebben geleefd.

— ANP/De Tijd, 26 november 2008, p. 32.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *