Smart Times 2012

Goeiemorgen! Uitgeslapen rolde ik uit bed. Nog geen minuut later belde Maarten aan de deur. M’n rugzak was vlug gemaakt en we reden naar Hangar 29 voor het Smart Times event. Een perfecte parkeerplaats kunnen loskrijgen van de virendelijke dame aan de ingang. Een lekker ontbijtje ook. Mario’s events zijn altijd goed georganiseerd.

Smart electric drive III

De elektrische Smart die ik mocht testen ging als een speer. Een hele stille speer, waar niemand voor opzij ging omdat ze ‘m niet hoorden.

Smart opladen

Dat acceleratievermogen was zalig. Precies een kart. Op de ring van Antwerpen haalden we 145 120 km/u terwijl de maximum snelheid van het ding maar 120 km/u was.

Topspeed testen

Helaas trok de wegligging op niet veel. Bij de minste zijwind in de bochten lag je auto er al. Dat gaf niet zo’n veilig gevoel. Tijdens het laatste stukje reed ik misschien ietsje te agressief. Die harde *knots* van de kasseien klonk niet zo gezond. En stiekem hoopte ik nergens geflitst te zijn.

Smart ebike

https://www.youtube.com/watch?v=ocKXUyrSOr0

Die elektrische fietsen waren andere koek. Hetzelfde principe als op de autoloze zondag enkele jaren geleden, al leken die nog een tikkeltje sneller te gaan. Leuk om naar boven te fietsen met zo’n steuntje.

Smart ebike dashboard

Leuk om af te dalen en met je fiets te ‘remmen op de motor’. Maar onmogelijk om met de aandrijving op -4 (batterij opladen) en in hoogste versnelling een helling te beklimmen.

Smart ebike

Ja, ik heb het allemaal getest. En de top speed van 25 km/u kan je met wat rugwind heel makkelijk opdrijven tot 35 km/u.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.