Een derde kindje

BabyNet newsflash op de radio: kroonprins Filip en prinses Mathilde kondigen de komst van een derde kindje aan. Of Elisabeth (°2001) en Gabriel (°2003) dan wel een broertje of een zusje krijgen zeggen ze niet. Laters vers nieuws, als ik tijd heb.

Update 8u29: de baby wordt verwacht in oktober.

Update: 10u27: beetje humor. ;-) Klik »hier« voor een zelfgemaakte GIF.

Update: 21u10: “Prinses Mathilde zwanger van derde kind” (DS Online).

“Prins Filip en prinses Mathilde zijn zeer blij aan te kondigen dat zij een kindje verwachten”, meldt het Paleis. “De koning en de koningin, de hele Koninklijke Familie en de familie van Prinses Mathilde delen in deze grote vreugde.”

Het viel afgelopen weekend op dat Mathilde in het Zwitserse skioord Verbier, waar ze met prins Filip en dochter Elisabeth op vakantie is, niet vaak op de latten stond.

Morgen viert Filip zijn 45ste verjaardag. Maandag zou het prinsenpaar naar Washington reizen om er onder meer deel te nemen aan een werkvergadering van de Wereldbank.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.