Edward Snowden beroert de diplomatieke gemoederen

Edward Snowden posterWat een enkele man toch allemaal beroeren kan. Ik vraag me al een tijdje af hoe dit in de geschiedenisboeken zal eindigen. Momenteel verwacht ik enkel een voetnoot binnen een voortdurende trend van steeds meer overheidstoezicht en paranoïa.

De uithaal van de VS naar China en Rusland wordt fors gecountered. Alsof de Koude Oorlog terug is.

  • De Chinese partijkrant People’s Daily prees de voortvluchtige Amerikaan omdat hij het “schijnheilige masker van de VS” heeft afgerukt.
  • […] De Russische president, Vladimir Poetin, bevestigde dat Snowden nog steeds in de transithal van de luchthaven van Moskou zit.
  • […] De eindbestemming van Snowden zou Ecuador zijn, waar hij politiek asiel heeft aangevraagd. […] Vermoedelijk reist Snowden over Cuba naar Quito.1Jean Vanempten, Snowden pookt diplomatiek vuur op, De Tijd, 26 juni 2013, p. 2.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *