Earthlings

Earthlings is een beklijvende documentaire (1u35) over hoe de mens omgaat met de andere levende wezens op deze planeet. Ik ben hier echt, écht niet goed van. Kijken op eigen risico, de waarheid is niet altijd even schoon. Met een bezwaarde geest kruip ik in bed.

https://www.youtube.com/watch?v=7WAjTpH0lmk

Earthlings‘ (2003) is a feature length documentary about humanity’s absolute dependence on animals (for pets, food, clothing, entertainment, and… all scientific research) but also illustrates our complete disrespect for these so-called “non-human providers.” The film is narrated by Academy Award nominee Joaquin Phoenix and features music by the critically acclaimed platinum artist Moby.

I Saw Earthlings (DVD)With an in-depth study into pet stores, puppy mills and animals shelters, as well as factory farms, the leather and fur trades, sports and entertainment industries, and finally the medical and scientific profession, ‘Earthlings’ uses hidden cameras and never before seen footage to chronicle the day-to-day practices of some of the largest industries in the world, all of which rely entirely on animals for profit. Powerful, informative and thought-provoking, ‘Earthlings’ is by far the most comprehensive documentary ever produced on the correlation between nature, animals, and human economic interests. There are many worthy animal rights films available, but this one transcends the setting. ‘Earthlings’ cries to be seen. Highly recommended!

1 maart: De documentaire heeft toch zijn invloed gehad. Ik heb er niet de héle nacht van wakker gelegen, maar heb toch nog een tijdje liggen nadenken over hoe mensen — en dan vooral wij hier in het Westen — omgaan met deze wereld. Veralgemenen mag je natuurlijk nooit doen, maar het moet toch gezegd dat we relatief veel consumeren. Websites die helpen om daar een beter zicht op te krijgen zijn Breathing Earth (Belgium: 1000 ton CO2 per 7,4 minuten) en Ecological Footprint (footprint: 3,3 | 1,8 planeten nodig). En om nog eens duidelijk te maken waar steak vandaan komt: een fotoreportage van beest tot bord.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

11 reacties

  1. Eindelijk begint de wereld beetje bij beetje na te denken over dit probleem dat ‘dringend’ opgelost moet worden. Vooral in de westerse-wereld en niet alleen de politici zullen hier aan moeten werken want zij zijn alleen maar een spreekbuis van het volk. We zullen hier zelf aan moeten werken, minder consumeren zoals je zegt, neem meer de fiets en koop die spaarlampen! Het doet me deugd dat jij een post gedaan hebt over dit fenomeen…
    Het is een wisselende strijd tussen geld & natuur… 2 dingen die gewoon niet samen kunnen volgens de meeste.
    Spijtig dat hierachie altijd zal bestaan in de wereld.

  2. Amaai, daar ben ik even, nee nog altijd nie goed van. Eigenlijk beschamend om te zien. Spijtig

  3. Bedankt Stijn,

    Ik zal het eens proberen en anders is het misschien wel mogelijk zelf een keer aan de vertaling te beginnen. Wel een hele klus, maar het loont de moeite.

    Interessante website overigens. Ik zal hem ook eens bij de links zetten op geenflauwekul.nl

  4. hallo,
    ik ben een laatstejaar kunstonderwijs en voor mijn gip heb een slachterij nodig waar ik foto’s mag nemen van de dode dieren. kunnen jullie voor mij een oproep naar die slachthuizen doen, want als ik dit probeer rechtstreeks zijn ze niet zo hebberig misschien lukt het via de radio wel.
    akemi lippevelde
    tel : 0499610898

  5. ik houd tegenwoordig afstand van dierlijke produkten. Maar ik kan vanuit eigen ervaring begrijpen hoe mensen nog steeds kunnen denken dat ze niet schuldig zijn als ze speklap in de winkel kopen. Helaas leeft het idee, ter excuus, dat het in europa en vooral hier in de benelux allemaal een stuk beter is geregeld voor dieren. Maar is dat absoluut niet waar. Er blijven aan de lopende band video beelden vrijkomen die aangeven hoe de bio industrie hier werkt. Het is op een schone boer na, 1 grote kutzooi. de fokkers, de vervoerders, de dierenartsen die moeten controleren (Maar ook hun inkomsten niet kwijtwillen ;);)) de slachthuizen.. dat er al iets bestaat dat een slachthuis heet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *