Duracell myGrid

Met de Duracell myGrid draadloze oplader kan je mobiele telefoons opladen, en nog veel meer. Zeg dus maar vaarwel aan al die rondslingerende adapters!

Ongeveer een maand geleden kreeg ik van Marta de vraag of ik een exemplaar van myGrid wou testen. Uiteraard stemde ik meteen toe. Al heb ik er zelf geen geld voor, toch volg ik de technologische innovatie op de voet.

Het principe van draadloze energieoverdracht is al enkele jaren aan een doorgedreven ontwikkeling bezig. Dit initiatief van Duracell is een van de vele stappen op de weg naar een wereld verlost van batterijen.

Productbeschrijving

Opladen was nog nooit zo eenvoudig.

  • Leg gewoon uw toestellen neer, eender waar, op de grid om ze op te laden.
  • Werkt dankzij een gecertificeerde Energy Star Adaptor (doeltreffend in energiebesparing).
  • Lichtgewicht en ultra slim design.
  • 2 jaar garantie.

Hoe werkt Duracell myGrid?

  1. Koop het juiste accessoire dat bij je telefoon past: Power Clip of Power Sleeve.
  2. Verbind het met je telefoon.
  3. Leg je telefoon op de myGrid om op te laden.

Duracell myGrid oplader Duracell myGrid design Duracell myGrid gebruik Duracell myGrid uitrusting

Gebruikservaring

Ik moet eerlijk bekennen dat het een tijdje duurde vooraleer ik vertrokken was met het product. Niet zozeer vanwege de moeilijkheidsgraad — die is er niet: insteken, opleggen, laden — maar wel omdat het testpakket enkel geschikt was voor smartphones.

Het toeval wil dat ik in de loop van september eindelijk de overstap naar zo’n toestel maakte, en vanaf dat moment dus ook de Duracell myGrid kon uitproberen.

Positief

+ Toegegeven, het systeem heeft een erg groot gebruiksgemak. M’n telefoon is even snel opgeladen als met de standaard adapter. Zodra het toestel geladen is schakelt de myGrid automatisch uit, zodat er geen kans is op oververhitting en het energieverbruik beperkt blijft.

+ Het toestel zou eveneens automatisch uitschakelen wanneer het nat wordt of in contact komt met metaal (sleutels, geldstukken, etc.). Handig, maar dit test ik liever niet zelf.

+ Volgens de productbeschrijving kan je tot 4 apparaten tegelijk opladen, al heb ik dat nog niet kunnen bevestigen.

Negatief

− Ieder toestel dat je wenst op te laden moet voorzien zijn van een eigen Power Clip of Power Sleeve. Dit is een klein beetje onhandig. Het bijhouden van tig aantal adaptors wordt nu vervangen door een reeks nieuwe hulpstukken. Ik begrijp dat de technologie thans nog niet zover staat dat je direct draadloos eender welke batterij kan opladen. Zolang dit echter nog geen werkelijkheid is blijf ik Duracell’s oplossing een beetje onhandig vinden.

− De speciale oplaadhulpstukken zijn voorlopig maar voor een beperkt aantal toestellen beschikbaar: BlackBerry Pearl en Cruve, iPhone en iPod Touch, Nokia, mini- en micro-USB aansluitingen.

Toekomst

Binnenkort worden er uitbreidingen beschikbaar voor: mobiele telefoons (Sony Ericsson, Motorola, LG en Palm), draagbare spelconsoles (Nintendo DSi en DS Lite), spelcontrolers (Nintendo Wii, Sony PlayStation en Microsoft Xbox). Handig, maar ik zou nog meer innovatie willen zien. Maak deze technologie compatibel met bv. fototoestellen, GPS, zaklampen, eventueel zelfs netbooks en laptops. Alles waar een lader voor nodig is komt in aanmerking.

De natuurlijke volgende stap is het opladen van de batterijen in het toestel door de verpakking heen, zonder hulpstukken. Echte toekomstmuziek wordt het wanneer men kan draadloos opladen zonder direct contact en over een lange afstand. Op dat moment is een batterij niet meer nodig. Zonder batterij worden de toestellen aanzienlijk lichter, en nog veel krachtiger door de onbeperkte energievoorraad.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Rijke content, heldere beschrijving, zeer aantrekkelijke en overzichtelijke presentatie: alles wat ik wil weten aangenaam ontvangen! Een modelvoorbeeld van een productreview!

    Mijn nieuwsgierigheid is gewekt: de prijs? Ik heb het wel begrepen, je tweede alinea liegt er niet om.

      1. Azo, voor 39 lijkt mij zo’n ding nog zeer goed te doen.
        Kan ik er misschien meteen 2 kopen. Eentje voor in de living, en eentje voor in de slaapkamer.
        Of misschien zelfs 3, eentje voor aan elke kant van het bed. Want elke heeft ook een smartphone, en haar wekker hoeft niet aan mijn kant van het bed te liggen.

        See where this is going?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *