Humo website
De website redesign van Humo.be

Humo.be vernieuwde haar website en vraagt wat wij ervan denken. Op het eerste zicht is de nieuwe layout alvast overzichtelijker dan de vorige versie.

Toch zijn er ook nog enkele minpunten die nog wat aandacht verdienen.

 1. Aaaargh! Irritante enquete be gone!
 2. Het oude, typerende maar vrij beperkte kleurenpalet werd behouden: zwart, wit, rood en grijs. Doet met terugdenken aan de vorige site van De Morgen, en dat is geen compliment.
 3. De headerafbeelding “Humo” bevat nog wat ruis. Een detail, maar toch.
 4. De URL’s mogen properder. Waarom waarom moet dat overal humo.be/tws zijn? Handig zou zijn om, in de TTT-agenda, de datum van ieder evenement toe te voegen, in plaats van zo’n willekeurige ID.
 5. Er staat een breadcrumb, maar die wordt niet consequent weergegeven: vergelijk bijvoorbeeld de breadcrumb bij humo.be/blogs met humo.be/blog/artikel.
 6. Onderaan uw pagina RSS aanbieden maar die pagina vergeten online zitten is een beetje sneu.
 7. Denk ook even aan de gebruiksvriendelijkheid: iedere link heeft een een title-tag nodig en elke afbeelding vragen om een alt-tag.
 8. Tagcloud? Nice, maar of die ook werkelijk een nut zal hebben moet nog blijken…
 9. Ben ik even blij met mijn Adblock Plus voor Firefox.

Nota: Ik heb de nieuwe site van Humo zo’n volle twee minuten bekeken en eens rondgeklikt. Beschouw dit dus niet als een diepgaande analyse.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

 1. Hij is iets beter dan de vorige, maar ik vind er precies niet veel aan. Niet erg origineel hé. :)

  1. Ik begrijp best dat het een onderdeel is van hun branding, maar het is niet het van dat. Nu, ik moet ook bekennen: Humo in een blits modern jasje zou Humo niet meer zijn. Het moet niet makkelijk zijn geweest om die redesign te regelen terwijl iedereen over je schouder meekijkt…

 2. Niet: “Op het eerste zicht is de nieuwe layout alvast overzichtelijker”, maar: op het eerste GEZICHT is de LAY-OUT alvast overzichtelijker!

  Met schoolmeesterlijke groet,

  Jo Hansen

  1. Raar maar waar: “opmaak” in het Engels is “layout”, zonder streepje. Wat dat “zicht” betreft beroep ik mij volledig op mijn dichterlijke vrijheid. ;-)

   1. ‘Layout’ mag dan in het Engels in één woord worden geschreven maar jij gebruikt het in een Nederlandse tekst, beste Stijn. En dan is ‘lay-out’ een leenwoord, dat aan de Nederlandse spelling wordt aangepast. Daarom spelt het Groene Boekje: ‘lay-out’.

 3. Voor de vernieuwing vab mijn abonnement op Humo stuurde ik het ingevulde formulier – zoals gevraagd – terug. Nu krijg ik dit van mijn bank doorgestuurd met de vermelding dat domiciliëringen on line moeten worden ingebracht. Daarvoor moet ik echter de identificatiecode van de schuldeiser kennen. Welke is die?
  Dank voor de info.

 4. Ben op 19/8 op reis vertrokken met de humo onder de hand, ‘k zag dat er 7 euro korting was op de 13 extra figuren bij suske en wiske. Dit was enkel geldig tot 29/8 maar wij zijn maar op 30/8 teruggekeerd. Toen ik de figuurtjes kocht zag ik dat dit nog geen 2 euro scheelde bij de volledige set, dus heb ik eigenlijk door de humo te kopen de figuurtjes bijna 2 maal betaald, kunnen we alsnog die 7 euro recupereren ? Ik kan U mijn bon opsturen indien nodig.
  mvg,
  Martine Soenen-Mortier

 5. abonnee nr 00195775HUMO01

  Geachte
  Hierbij opzegging van ons abonnement bij uw instelling op Humo. De domiciliëring werd heden geschrapt
  mvg
  Albert Vandenbroucke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *