Peer StoetDeze zondag is het carnavalstoet in Herenthout, het stoetersdorp met de oudste georganiseerde vastenavondstoet in België.1Volgens het archief is het Herenthoutse carnaval de oudste georganiseerde stoet van België, georganiseerd sinds 1893, tot het tegendeel wordt bewezen. Loes is van daar, dus zit de kans er dik in dat we gaan.

Vergeleken met andere stoeten is die van Herenthout echt wel stukken beter: de verschillende Herenthoutse stoetgroepen brengen allemaal een eigen dansje of sketch, meestal rond een mooi versierde wagen. Ieder jaar tijdens de feestweek staat het dorp op zijn kop. En er is natuurlijk ook veel snoep.

Ga je mee, ga je mee, ga je mee
Het is weer feest in Herenthout
Doe maar mee, doe maar mee, doe maar mee
Er is plezier voor jong en oud

De Herenhoutse sterren
Die vieren carnaval
Je hoort ze al van verre
Huirthuit bovenal

De maandag nadien is er De nacht van Herenthout met het verkleed bal. De laatste keer dat ik er heen ging was gekleed als Schot, maar met vier armen. Dinsdagnamiddag zijn de kleintjes aan de beurt: dan is er een Kindercarnaval.

(Update) Imitato bracht een hele reeks aangebrande muzieknummers. Heerlijk grappig!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.