Zonsverduistering

Het was vanmorgen een stralend weertje met een vrolijk schijnende zon. Wie er niet van op de hoogte was heeft hoogstwaarschijnlijk niet gemerkt dat er een gedeeltelijke zonsverduistering aan de gang was.

Zachtjes schoof de maan over het onderste gedeelte van onze zon, zonder ze helemaal te verduisteren. Dit begon om 9u51 en eindigde enkele uren later, om 12u23. Het hele gebeuren was live te volgen op de websites van de volkssterrenwachten Urania en Mira.

Zelf heb ik ook enkele kiekjes proberen nemen, maar zonder professioneel gerief en echte filters was dat nogal lastig. Dan maar enkele van die brilletjes voor de lens gehouden. Voor de vreemde kleursveranderingen heb ik geen verklaring.

Solar eclipse, yellow-ish Solar eclipse, blue Solar eclipse, green

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.