WordPress 2.6 met Google Gears

WordPress Google GearsVan­mor­gen een bericht­je in mijn mail­box: Word­Press 2.6 is beschik­baar voor down­load. Uit­er­aard ben ik meteen gaan kijken, want men kondigde al een tijd­je aan dat deze ver­sie gebruik zou mak­en van Google Gears, waarmee je off-line gebruik kan mak­en van online dien­sten door pagina’s lokaal op te slaan en te syn­chro­nis­eren. Dat zou m’n WP dus een heel stuk sneller lat­en werken over onze trage inter­netverbind­ing. Klik klik, automa­tis­che update van Word­Press via m’n host, en na het lezen van de dagelijkse e‑post was alles al in orde.

Google Gears

Toen ik Gears wou inschake­len was het wel even zoeken. Blijk­baar was de “Tur­bo” link niet zicht­baar omdat een van m’n plu­g­ins, Admin Drop Down Menu, het menu zo aan­paste dat de knop ver­bor­gen bleef. Mensen met het­zelfde prob­leem moeten dit truc­je maar eens proberen: Admin Drop Down menu deac­tiv­eren, pag­i­na grondig her­laden, tur­bo activ­eren, en daar­na de drop down plu­g­in opnieuw activ­eren.

Andere updates

Naast sup­port voor Google Gears telt WP 2.6 natu­urlijk nog heel wat andere ver­be­terin­gen, waaron­der 194 bug­fix­es. Ik ben erg bij met de live theme pre­views. Ook het “press this!” book­marklet zoals bij Tum­blr komt hand­ig van pas. En de wiki-achtige post revi­sions zullen waarschi­jn­lijk erg nut­tig zijn voor bepaalde gebruik­ers. Onder­staande video van 3:23 minuten bevat nog meer infor­matie.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

    1. Onder­tussen zijn we enkele maan­den ver en is WP 2.6.2 al uit. De “Turbo”-functie is een mooie bonus gebleken, en sinds kort ook beschik­baar voor Safari op Mac. Moest je graag eens willen proberen zon­der upgrade, dan kan je alti­jd een speel­blog aan­mak­en op word­press punt com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *