WordPress 2.6 met Google Gears

WordPress Google GearsVanmorgen een berichtje in mijn mailbox: WordPress 2.6 is beschikbaar voor download. Uiteraard ben ik meteen gaan kijken, want men kondigde al een tijdje aan dat deze versie gebruik zou maken van Google Gears, waarmee je off-line gebruik kan maken van online diensten door pagina’s lokaal op te slaan en te synchroniseren. Dat zou m’n WP dus een heel stuk sneller laten werken over onze trage internetverbinding. Klik klik, automatische update van WordPress via m’n host, en na het lezen van de dagelijkse e-post was alles al in orde.

Google Gears

Toen ik Gears wou inschakelen was het wel even zoeken. Blijkbaar was de “Turbo” link niet zichtbaar omdat een van m’n plugins, Admin Drop Down Menu, het menu zo aanpaste dat de knop verborgen bleef. Mensen met hetzelfde probleem moeten dit trucje maar eens proberen: Admin Drop Down menu deactiveren, pagina grondig herladen, turbo activeren, en daarna de drop down plugin opnieuw activeren.

Andere updates

Naast support voor Google Gears telt WP 2.6 natuurlijk nog heel wat andere verbeteringen, waaronder 194 bugfixes. Ik ben erg bij met de live theme previews. Ook het “press this!” bookmarklet zoals bij Tumblr komt handig van pas. En de wiki-achtige post revisions zullen waarschijnlijk erg nuttig zijn voor bepaalde gebruikers. Onderstaande video van 3:23 minuten bevat nog meer informatie.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

    1. Ondertussen zijn we enkele maanden ver en is WP 2.6.2 al uit. De “Turbo”-functie is een mooie bonus gebleken, en sinds kort ook beschikbaar voor Safari op Mac. Moest je graag eens willen proberen zonder upgrade, dan kan je altijd een speelblog aanmaken op wordpress punt com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *