Su Doku

SudokuHet is een soort mentale Rubiks Kubus die stormenderhand de UK verovert: Su Doku of sudoku. Volgens The Independent raken hele volksstammen verslaafd aan het Japanse spel dat er wiskundig uitziet maar waar geen enkele vorm van rekenen bij te pas komt. Alles draait om logica. Het is de bedoeling om iedere rij, iedere kolom en ieder 3×3 vierkant zo te vullen dat de cijfers 1-9 elk maar één keer voorkomen.

De rage is ontlokt door een gepensioneerde Nieuw-Zeelandse rechter, Wayne Gold, die in Hong Kong woont, meldt de BBC. Hij werkte zes jaar aan een computerprogramma dat de sudoku-puzzels in een mum produceert. Britse kranten drukken de puzzels inmiddels dagelijks af en de puzzelmethode wordt zelfs aanbevolen in het onderwijs. Een soort fitness voor de hersenen.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.