Stageverslag webdesigner, week 2

Concentra MediaDit is het tweede deel van mijn stageverslag als webdesigner bij Concentra Media. Het is meteen ook een wekelijks rapport voor de stagebegeleider en mijn voormalige medestudenten die nu elders druk in de weer zijn. Deze zes weken durende stage is de afsluiting van mijn aanvullende opleiding als webdesigner. Om mogelijke problemen met privacy te beperken zal ik alle namen van collega’s afkorten. Voor verdere opmerkingen verwijs ik door naar de disclaimer, etc.

Maandag 4 februari

(Dag 6 van 30) Een uitstekend weekend zorgde ervoor dat ik helemaal klaar was voor de nieuwe week. Werk genoeg, me vervelen was geen optie. Na het opruimen van de GVA vorige week was nu ook HBvL aan de beurt. Een volledige website van een gigabyte live kopiëren over het interne netwerk voelt toch raar aan. Die fenomenale snelheden wil ik thuis ook wel.

Ik had met Loes opgesproken om tijdens m’n middagpauze gezellig iets te gaan eten in Hasselt City. Ze zou nog een hele middag in Limburg zijn, dus dat ging uitstekend. De tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt, zodat ik al gauw weer aan het werk moest. Namiddag waren die blogs terug aan de beurt, kwestie van het werk afwisselend te houden. Tegen de avond besprak ik met P. of het wel nodig was naar Antwerpen te treinen voor werk dat evenzeer in Hasselt kon gebeuren. P. ging akkoord, en dat zou me morgen twee uren uitsparen.

Dinsdag 5 februari

(Dag 7) Omdat ik vanmorgen veel te vroeg opstond kon ik nog een klein uurtje terug gaan slapen. Helemaal vergeten dat ik die deal had gesloten. Op het werk kwam ik opnieuw als eerste toe, wat al minder een probleem was dan vorige week. Beide projecten kregen vandaag de nodige aandacht. Van P. kreeg ik te horen dat er nog een derde opdracht bij zou komen: een cultuur-module toevoegen voor alle gemeenten in de provincie Antwerpen en later ook Limburg. Het ging om een bestaande module van Cultuurweb, die moest worden ingepast en aangepast.

Vandaag ontdekte ik overigens dat de werk-laptop enkele nieuwe lettertypes bevatte, waaronder het populaire Helvetica. Volgens de FontShop betaal je ongeveer €25 per Helvetica font. Dat was dus een serieuze meevaller. Zou Concentra een intern reglement hebben betreffende het verdelen van fonts, of was hun gebruikslicentie van toepassing op alle werknemers? Als zo’n reglement al bestond, dan had ik dat in ieder geval nog nergens gezien.

Woensdag 6 februari

(Dag 8) Ik had me voorgenomen om vandaag tijdens de pauze alvast een klein artikel te schrijven over de resultaten van Super Tuesday in de Verenigde Staten. Alleen wilde dat niet zo goed lukken. De opdracht in verband met Cultuurweb vorderde dan weer prima: mijn testpagina deed het uitstekend. Tegen het einde van de dag had ik nog wat tijd over en maakte een kleine button om in de zijbalk te plaatsen. Niets speciaal, enkel een kleine afbeelding die goed overeenstemde met de rest het design.

Donderdag 7 februari

(Dag 9) ’s Ochtends namen R. en ik de trein naar Antwerpen. Terwijl we in Diest nog op het perron stonden kwam de zon al op. Hoe lang was het al geleden dat ik ’s ochtends nog eens had gezien? Het deed deugd, m’n dag begon alvast goed. Aangekomen bij de GvA besloot ik m’n bureau ook een restyling te geven door mijn verse kop koffie om te stoten. Bye bye droge desk en hello natte elektronica!

Het was vandaag de bedoeling om de cultuur-module ook in te voegen voor de hele provincie Limburg. Bestandje kopïeren, een beetje klooien binnen de includes en dan het javascript toevoegen om alles eens te testen: klaar. Aangezien alles vlot verliep kon ik me verder bezighouden met het aanpassen van de CSS en de afbeeldingen. Tijdens het laatste uur kreeg ik tenslotte nog de opdracht enkele reclame banners te maken voor een tiental wedstrijden. Het wokdiner zag er erg smakelijk uit, net als die vrijkaarten voor het whisky festival, om nog maar te zwijgen van het chocoLOVEtelegram of De Borstenclub. Volgende week is het Valentijn, en dus moet iedereen weer kopen kopen kopen! Of winnen, dat kan ook.

Vrijdag 8 februari

(Dag 10) Vanmorgen kreeg ik er een nieuw project bij: opnieuw een blog opzetten, dit keer over de verbouwingen bij GvA. Tijdens het overleg met opdrachtgever G. kwamen heel wat voorstellen aan bod. Of alle voorstellen ook werkelijk mogelijk zouden zijn wist ik niet zeker, maar het was het proberen waard. Een eerste ontwerp viel in ieder geval meteen in goede aarde, en de gevraagde fotogallerij stond een klein uurtje later al online. Alleen, Typepad leek zo beperkt voor wat ik in gedachten. Alles zou veel sneller en eenvoudiger gaan wanneer ik zelf mocht beslissen over het gebruikte CMS.

Zorgen voor later. Het was vrijdagavond en een derde van de stage zat er al op. Stilaan begon het werk interessanter te worden.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. stijn,

  ik zoek dringend het adres van Manu Wagemans of een nummer waar ik hem kan vinden… Kan jij of 1 van je relaties mij verder helpen?

  Jef

  1. De Borstenclub klinkt misschien als de naam van een ongure stripjoint maar is het eigenlijk een nieuw theaterstuk van Peter Perceval. De Borstenclub is “een verzameling monologen waarin verschillende vrouwen vertellen over hun leven met borstkanker, hun strijd tegen de ziekte en het enige alternatief dat ze hebben: een onverbiddelijke levenslust. In de wachtzaal van een kankerafdeling kruisen ze mekaar en vertellen ze elk hun eigen verhaal.”

   1. Zeg Stijn,

    Mijn computer loopt verdacht vaak vast wanneer ik naar jouw weblog surf. Heb jij daar een verklaring voor? Bij andere weblogs en/of sites heb ik dat probleem niet.

    Bedankt voor die uitleg over de borstenclub trouwens. Ik zocht het duidelijk weer ergens waar het niet te vinden was. ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *