Rijke Russen jagen op piraten voor de kust van Somalië

somalie cruise

Geld te veel? Op zoek naar wat meer actie in uw leven? Dan is deze aanbieding misschien wel de ideale manier om uw zomer te vullen: een luxe-piratenjacht langsheen de kust van Somalië.

In Rusland kwam iemand op het idee om privé-cruises te organiseren met gewapende luxejachten. Zwaar bewapende cruiseschepen varen aan een vrij trage snelheid van vijf nautische mijlen langs de Somalische kust, in een poging om piraten aan te trekken.

Wapens voor iedereen

Wanneer het schip wordt aangevallen kunnen de ’toeristen’ vrij beschikken over granaatwerpers, machinegeweren en raketwerpers.

Passagiers die het zich kunnen permitteren kunnen extra wapens krijgen: 5 dollar per dag voor een AK-47 machinegeweer en 12 dollar voor 100 kogels. Uiteraard worden de toeristen ondertussen beschermd door een team van ex-special forces.

“Ze zijn erger dan de piraten,” zegt Russische zeiler Vladimir Mironov. “De piraten hebben ten minste het fatsoen om gijzelaars te nemen. Deze mensen betalen gewoon grof geld om te moorden.”

Reserveer nu!

Rijke klanten betalen 5.790 dollar per dag voor deze reis langs de meest gevaarlijke wateren ter wereld. De schepen vetrekken vanuit Djibouti en varen zuidwaarts richting Mombasa in Kenia.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Oh my god….Wat die piraten doen keur ik uiteraard ook niet goed, maar die mensen ’ter ontspanning’ gaan neerknallen, walgelijk!!!

  1. En maar goed ook. Stel je de tegenreactie van die Somalische piraten eens voor, die zouden ook veel agressiever worden. Totdat er op ‘onschuldige’ schepen doden beginnen vallen.

 2. Het ging er deze maandag nog over op Radio 1. Op vandaag.be was het bericht ook al overgenomen, die het dan weer lijken te hebben van een ‘serieuse’ Oostenrijkse gazet.

  Nu, als ge het mij vraagt, dan moet het piratenprobleem sowieso niet met militaire acties opgelost worden, maar met humanitaire. Maar goed, wie ben ik natuurlijk…

 3. Inderdaad te hopen dat dit niet echt is.

  Leuke nieuwe look trouwens, was een tijdje geleden dat ik hier nog eens kwam kijken. Echt knap gedaan!

 4. Voor het wespennest, dat de Hoorn van Africa is, bestaat geen pas klare oplossing. Misschien wel vanuit onze luie zetel, maar als je eenmaal op het terrein bent is het ineens allemaal anders.

  Over die Russische jacht-piraten maak ik mij niet ongerust. Die Somalische piraten zijn niet dom hoor… Als je het niet kan kapen, laat je het gewoon zinken hé. Rap opgelost.

  En effect hebben op mogelijke gegijzelden, denk het niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *