Rijke Russen jagen op piraten voor de kust van Somalië

somalie cruise

Geld te veel? Op zoek naar wat meer actie in uw lev­en? Dan is deze aan­bied­ing miss­chien wel de ide­ale manier om uw zomer te vullen: een luxe-piraten­jacht lang­sheen de kust van Soma­l­ië.

In Rus­land kwam iemand op het idee om privé-cruis­es te organ­is­eren met gewapende lux­e­jacht­en. Zwaar bewapende cruis­eschep­en varen aan een vrij trage snel­heid van vijf nautis­che mijlen langs de Soma­lis­che kust, in een poging om pirat­en aan te trekken.

Wapens voor iedereen

Wan­neer het schip wordt aangevallen kun­nen de ’toeris­ten’ vrij beschikken over granaatwer­pers, machi­negew­eren en raketwer­pers.

Pas­sagiers die het zich kun­nen per­mit­teren kun­nen extra wapens kri­j­gen: 5 dol­lar per dag voor een AK-47 machi­nege­weer en 12 dol­lar voor 100 kogels. Uit­er­aard wor­den de toeris­ten onder­tussen bescher­md door een team van ex-spe­cial forces.

“Ze zijn erg­er dan de pirat­en,” zegt Rus­sis­che zeil­er Vladimir Mironov. “De pirat­en hebben ten min­ste het fat­soen om gijze­laars te nemen. Deze mensen betal­en gewoon grof geld om te moor­den.”

Reserveer nu!

Rijke klanten betal­en 5.790 dol­lar per dag voor deze reis langs de meest gevaar­lijke wateren ter wereld. De schep­en vetrekken vanu­it Dji­bouti en varen zuid­waarts richt­ing Mom­basa in Kenia.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Natural born probleemoplosser met een oog voor usability, design, trends en details. Professioneel bezig met letterwoorden als SEO, SEA, SMO, DIY en CYA.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Oh my god.…Wat die pirat­en doen keur ik uit­er­aard ook niet goed, maar die mensen ’ter ontspan­ning’ gaan neerk­nallen, wal­gelijk!!!

  1. En maar goed ook. Stel je de tegen­re­ac­tie van die Soma­lis­che pirat­en eens voor, die zouden ook veel agressiev­er wor­den. Tot­dat er op ‘onschuldige’ schep­en doden begin­nen vallen.

 2. Het ging er deze maandag nog over op Radio 1. Op vandaag.be was het bericht ook al overgenomen, die het dan weer lijken te hebben van een ‘serieuse’ Oost­en­rijkse gazet.

  Nu, als ge het mij vraagt, dan moet het piraten­prob­leem sowieso niet met mil­i­taire acties opgelost wor­den, maar met human­i­taire. Maar goed, wie ben ik natu­urlijk…

 3. Inder­daad te hopen dat dit niet echt is.

  Leuke nieuwe look trouwens, was een tijd­je gele­den dat ik hier nog eens kwam kijken. Echt knap gedaan!

 4. Voor het wespennest, dat de Hoorn van Africa is, bestaat geen pas klare oploss­ing. Miss­chien wel vanu­it onze luie zetel, maar als je een­maal op het ter­rein bent is het ineens alle­maal anders.

  Over die Rus­sis­che jacht-pirat­en maak ik mij niet ongerust. Die Soma­lis­che pirat­en zijn niet dom hoor… Als je het niet kan kapen, laat je het gewoon zinken hé. Rap opgelost.

  En effect hebben op mogelijke gegi­jzelden, denk het niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *