Japanse Tuin Hasselt

De Japanse Tuin in Hasselt vierde dit weekend haar 20ste verjaardag. Een feestelijk gebeuren met eten, drinken, muziek en heel wat verklede mensen.

Het idee van de tuin ontstond in 1992 in samenwerking met de stad Itami in Japan. Om dit jubileum te vieren schonken de mensen van Itami een nieuwe Torii, een grote Japanse poort, en dus moet men de Tuin opnieuw inhuldigen.

Deze zondag in april was een beetje koud en de kersenbloesems waren nog niet helemaal open, maar we hadden toch een leuke namiddag in Hasselt. Enkele sfeerbeelden van de dag.

Japanse wandelbrug
Wandelburg door een vijver
Koi aaien
Carmen toont hoe je een koi aait
Geisha in de Japanse Tuin
Een processie van Geisha doorheen de Japanse Tuin
Samurai uitrustig
Een Samurai in volledige uitrusting met harnas
Taiko Japanse drum
De Taiko is een Japanse drum
Edo Genroku sake
De Edo Genroku sake van 18 procent smaakte helaas naar niet veel
Cosplay manga anime
Een bonte verzameling cosplay, manga en anime
Kois
Een koi vis kost al gauw 5.000 euro -- maar zou het ook lekker smaken?
Olinda-chan
Olinda-chan tussen de kersenbloesems

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *