Interstella 5555The Story of the Secret Star System is een Frans-Japanse animatiefilm uit 2003 van regisseur Kazuhisa Takenôchi. De film verbeeldt het muziekalbum Discovery van het Franse duo Daft Punk.

In deze Japanse tekenfilm van een dik uur wordt niet gesproken. Toch kan je volgen, want het verhaal is simpel: een gehaaide platenbons ontvoert en hersenspoelt een fantastische muziekband uit een ver melkwegstelsel. Terwijl de buitenaardse muzikanten wegkwijnen, wordt hij een van de rijkste mannen op aarde.

Dankzij Google kan je hier de film online bekijken.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.