Vandaag acht maart is het Internationale Vrouwendag. Dat wil zeggen dat over heel de wereld de economische, politieke en sociale vooruitgang van de vrouw wordt gevierd. Mooi initiatief, ware het niet dat die ongelijke behandeling spijtig genoeg nog steeds bestaat, zelfs in ons eigen kleine landje.

Evolution of man and woman

Het idee van zo een vrouwendag ontstond rond de eeuwwisseling van het jaar 1900, toen de er steeds meer protest oprees tegen de erbarmelijke toestanden in ïndustrialiserende wereld.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.