Aardling

Mijn Mondiale Mening

Imagine Me & You (2005)

Imagine me and you (2005)Het einde van juni is in zicht, en de meeste studenten kunnen stilaan weer op adem komen. Het zonnetje schijnt heerlijk maar teveel van het goede is ook niet gezond. Daarom gingen we nog eens naar de bioscoop. Niet aanschuiven, korting aan de kassa, en meer dan genoeg zitplaatsen vrij. Alleen, spelen ze ook iets goeds dat we nog niet eerder zagen?

Gekozen werd voor Image Me & You, een romantische komedie van Ol Parker. Hector/”Heck” (Matthew Goode) en de Rachel (Piper Perabo) vormen samen een prima koppel. Al jaren gaat het goed, en ze besluiten te trouwen. Maar tijdens de ceremonie valt het oog van Rachel op één van de gasten, de mooie Luce (Lena Headey) die de bloemen leverde. Wat volgt is een zoektocht naar gevoelens en eerlijkheid tegenover jezelf, met heel wat herkenbare emoties.

Een leuk verhaal met zo nu en dan een onverwachte wending maar vooral veel grappige situaties: vader Anthony Head, gekend van ‘Manchild’, doet dat zeker niet slecht (“I love the smell of hot dogs in the evening. Smells like… hot dogs.”) en ook Darren Boyd maakt enkele hopeloze maar prachtige opmerkingen (“Fuck me if I’m wrong, but I think you want to kiss me.”) Toch ga ik Loes volgen wanneer ze zegt dat er sommige films zijn die je beter thuis bekijkt, en IM&Y is zo’n flick die je beter kan gaan huren.