Imagine Me & You (2005)

Imagine me and you (2005)Het einde van juni is in zicht, en de meeste studenten kunnen stilaan weer op adem komen. Het zonnetje schijnt heerlijk maar teveel van het goede is ook niet gezond. Daarom gingen we nog eens naar de bioscoop. Niet aanschuiven, korting aan de kassa, en meer dan genoeg zitplaatsen vrij. Alleen, spelen ze ook iets goeds dat we nog niet eerder zagen?

Gekozen werd voor Image Me & You, een romantische komedie van Ol Parker. Hector/”Heck” (Matthew Goode) en de Rachel (Piper Perabo) vormen samen een prima koppel. Al jaren gaat het goed, en ze besluiten te trouwen. Maar tijdens de ceremonie valt het oog van Rachel op één van de gasten, de mooie Luce (Lena Headey) die de bloemen leverde. Wat volgt is een zoektocht naar gevoelens en eerlijkheid tegenover jezelf, met heel wat herkenbare emoties.

Een leuk verhaal met zo nu en dan een onverwachte wending maar vooral veel grappige situaties: vader Anthony Head, gekend van ‘Manchild’, doet dat zeker niet slecht (“I love the smell of hot dogs in the evening. Smells like… hot dogs.”) en ook Darren Boyd maakt enkele hopeloze maar prachtige opmerkingen (“Fuck me if I’m wrong, but I think you want to kiss me.”) Toch ga ik Loes volgen wanneer ze zegt dat er sommige films zijn die je beter thuis bekijkt, en IM&Y is zo’n flick die je beter kan gaan huren.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. :-) Ik heb die vorige week ook gezien…

    Ik heb echt wel enorm moeten lachen bij momenten. ’t Is vrij verfijnde humor toch en niet van dat billenkletsgedoe zoals bij American Pie en consoorten.

    Ik ga mij zeker de DVD aanschaffen. Voor in de donkere momenten; ’t is zo’n feel good movie en al.

    Btw, je bent het hilarische en goddelijke woord “vagitarisch” vergeten ;-)

  2. Zo leuk. Toen ik vooraf wat info opzocht bleek de film al in september 2005 uitgekomen, maar blijkbaar nu pas bij ons. ’t Is echt wel zo’n film om tijdens de herfst/winter in de zetel onder een dekentje te bekijken (met of zonder lief).

    Wat wilde “vagitarisch” ook weer zeggen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *