Google Street View car

Google Street View is er binnenkort ook bij ons. Vooral niet vergeten wuiven wanneer je deze auto ziet passeren!

(24 maart 2009) Sinds kort rijdt de Street View auto ook in ons eigen land België rond. Brussel komt eerst aan de beurt. Andere grootsteden zoals Antwerpen en Gent volgen later. Op de eerste resultaten moeten we wel nog een tijdje wachten. “We moeten eerst de foto’s maken, dan samenvoegen en dan integreren in Google Maps”, aldus Alistair Verney, een woordvoerder van Google.

(22 november 2011) Een dikke drie jaren nadat ik dit bericht schreef is Google Street View in België beschikbaar. Eindelijk! Een leuk speelgoedje. Heeft u uw huis al gevonden?

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

 1. Wij zijn verheugd dat wij u kunnen melden dat Churchatwork.nl als een van de eerste organisaties een toepassing heeft gemaakt van Google Streetview. Daarom wil ik u vragen om een link naar churchatwork.nl op uw website te plaaten.

  Met vriendelijke groet,

  Chantal van de Haar

 2. Vooral grappig om te zien waar ik 3 jaar geleden woonde! Met een chaotische en nogal random collectie gordijnen voor het raam.
  (Btw, hoe kun je nu verzuimen een link naar churchatwork op je site te zetten? Je weeeet toch dat deze ongelooflijk vooruitstrevende organisatie baanbrekend is door de streetviewtechnologie op hun site te gebruiken??? Hoe vindt men anders een kerk in NL? ;))

  1. :-) De lieve mensen van Church at Work hebben hun tekstje integraal mogen behouden. Ok, de tekst is onklikbaar, maar échte fans hebben het er voor over.

   Zelf heb ik al m’n oude adressen en werkgevers al eens virtueel bezocht op zoek naar mezelf. Dat is wel bijzonder lastig wanneer je niet weet wanneer men op welke locatie was. Ik heb de auto van Google de voorbije jaren meermaals zien passeren. Maar waar was dat? En stond de camera wel aan? Allemaal niet zo belangrijk eigenlijk.

   Ik kijk veel eerder uit naar de genante vondsten die men de komende dagen en weken zal doen. ;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *