Google Maps, expanded

Google MapsBij Google Maps werken ze naarstig verder aan het toevoegen van steeds meer satelietfoto’s. Na de Verenigde Staten komen ook andere landen aan de buurt. Het is al niet meer moeilijk om vanuit je luie zetel een kijkje te gaan nemen bij: de Eiffeltoren, het Parthenon in Athene, de piramides in Gizeh, een bommenwerper (B-52?) in Afganistan, of zelfs de Verboden Stad in Peking. Voor meer kan je nog steeds terecht bij Google Sightseeing.

Zelf ben ik eventjes op zoek gegaan naar wat er nog overblijft van het oude Pompeii, maar ik had eigenlijk meer verwacht. Het meeste zal waarschijnlijk nog onder de Italiaanse grond steken. Er is natuurlijk wel al ietsje meer te zien dan in Rome, waar opgravingen volgens mij praktisch onmogelijk zijn. Aan onwil van de Paus zal het alvast niet liggen.

Update: Ook ruimtefoto’s van Stockholm, voor Peren en Elisa.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.