Feel the Force

Master Yoda met lightsaberDat de nieuwste van Star Wars ondertussen in het land is volgens mij wel algemeen geweten. In de Verenigde Staten heeft hij al alle records verbroken. Ook over de plas, bij ons dus, maakt de film brokken. Letterlijk dan.

Two Star Wars fans are in a critical condition in hospital after apparently trying to make light sabres by filling fluorescent light tubes with petrol. The pair were rushed to hospital after one of the devices exploded. (BBC)

Dat het fans waren van science fiction wil dus duidelijk nog niet zeggen dat ze ook van enig verstand voorzien waren. Dan toch liever echte wetenschap.

Update: Er zou een filmpje zijn gemaakt van het incident. Dat zal dus wel op het internet circuleren binnenkort.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.