eva cassidyVanavond leerde ik Eva Cassidy kennen via enkele related artists op Last.fm, een schijnbaar onuitputtelijke bron van muzikale rijkdom. Sommige nummers zoals Time After Time en Fields Of Gold klonken met alvast bekend in de oren, maar ook enkele eerder onbekende vallen prima in de smaak.

Het vreemde aan Eva’s verhaal is haar opvallende posthume succes. Sinds ze in 1996 overleed aan melanoom werden er al meer dan 4 miljoen van haar albums verkocht. In 2001 stond de Amerikaanse uit Bowie, Maryland zelfs op nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk met haar album Songbird.

Video

Een echte muziekclip heb ik niet kunnen vinden. Maar als het op muziek aankomt is dat ook niet altijd nodig. Laat de tekst maar voor zich spreken.

https://www.youtube.com/watch?v=AFFo1pu4q7Q

Lyrics — Songtekst

For you there’ll be no crying
For you the sun will be shining
‘Cause I feel that when I’m with you
It’s alright, I know it’s right

And the songbirds keep singing
Like they know the score
And I love you, I love you, I love you
Like never before
(Refrein)

(Instrumentaal)

To you, I would give the world
To you, I’d never be cold
‘Cause I feel that when I’m with you
It’s alright, I know it’s right

(Refrein)

Like never before; like never before.

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Het is fijn om te lezen dat je de muziek mooi vond. Ik weet dat het bij momenten nogal melodramatisch kan klinken, maar haar stemplaatsing is uitstekend en dat zint me wel. Ik ga nog lang mogen oefenen om die nummers iets of wat deftig mee te kunnen zingen.

 1. Beste mijnheer Stijn.
  Is het voor u mogelijk mij aan een adres te helpen waar ik de Nederlandse vertalingen en/of de volledige Engelse teksten kan vinden van de liedjes van Eva Cassidy ?
  Bij voorbaat mijn oprechte dank.
  Henk Hey.

  1. Hallo Henk.

   Een keer zoeken in Google brengt me op de website van Eva Cassidy. In het navigatiemenu van deze site zie ik een onderdeel “Information about Eva Cassidy karaoke discs, backing tracks, songbooks, and lyrics sites”.

   Indien u op zoek bent naar liedjesteksten, dan zou ik zeker eens rondneuzen tussen deze “lyrics. Men lijkt vooral een Deense fansite aan te bevelen, en op het eerste zicht is dit inderdaad een goed bron.

   Neem dus zeker een kijkje op Evasongs – Eva Cassidy Lyrics door Henrik en Torbjörn.

   Nog een fijn weekend verder,
   Stijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *