VaderdagOp Vaderdag mogen alle kinderen hun vader extra verwennen. Antwerpenaren hielden hun Dag van de Vader reeds in maart — nu is het tijd voor de rest van het land.

Wanneer is Vaderdag precies? In België valt hij dit jaar op de tweede zondag van juni: zondag 13 juni 2010. Omdat Vaderdag dit jaar op een zondag valt zorgt dit voor heel wat extra mogelijkheden .

Cadeautips voor Vaderdag

Niet iedereen vindt het eenvoudig om zelf een Vaderdagcadeau te bedenken. Om je keuze te vergemakkelijken dit overzicht van de populairste cadeaus voor Vaderdag.

  1. Kinderen kunnen een leuk cadeautje knutselen. Gedichten voor vaderdag zijn een klassieker. Wie hoort die schattige versjes nu niet graag? Een mooie kleurplaat valt ook altijd in de smaak.
  2. Met lekker eten scoor je altijd goed want “de liefde van de man gaat door de maag”. Een stevig ontbijt op bed bijvoorbeeld. Of een romantische avond met lekkere wijn. En een echte lekkerbek zal een avondje restauranten zeker niet afwijzen.
  3. Een dagje ontspannen in de zetel zal voor menig vader een welkome afwisseling zijn.
  4. Voor de iets actievere man kan je een uitstap regelen. Wat dacht je van een ballonvaart bij mooi weer? Wie minder tijd heeft kan altijd nog een Vivabox of Bongo bon kopen.
  5. Mannen houden van speelgoed. Multimedia is dan ook een dankbaar geschenk. De meest populaire geschenken in deze categorie zijn: computers, televisie, spelletjes, GSM, GPS en MP3-spelers.
  6. Sportieve cadeaus. De ene papa doet graag aan sport terwijl de andere er graag naar kijkt. Tickets voor een voetbalwedstrijd zijn altijd een schot in de roos.
  7. Is je vader een écht grote fan van voetbal? Met het WK voetbal in Zuid-Afrika voor de deur kan je hem zéker een groot plezier doen met een breedbeeld televisie en een bak bier om samen met zijn vrienden de wedstrijden te bekijken.
  8. Alle mannen klussen graag. Het is een beetje cliché, maar doe het zelf-geschenken zijn nog steeds razend populair.
  9. Is jouw vader zo iemand die liever leest? Waarom dan geen abonnement op zijn favoriete tijdschrift: Humo, Knack, P-Magazine, Eos, Clickx of een auto magazine.
  10. De beste dingen in het leven zijn gratis. Misschien koop je voor jouw vader beter helemaal geen cadeau en laat je hem rustig uitslapen.

Heb je zelf nog meer tips voor een geslaagde Vaderdag, of heb je een origineel cadeau gekregen? Laat het ons weten in de reacties!

Gepubliceerd door Stijn Vogels

Stijn Vogels, een erkende expert in geopolitieke en technologische trends, analyseert wereldgebeurtenissen sinds 2003. Met een geschiedenisdiploma van de Universiteit van Gent worden zijn inzichten gepubliceerd op zijn blog, Aardling, en sociale media platforms. Stijn heeft ook een wereldwijde schrijversgemeenschap opgezet gericht op internationale betrekkingen. Gekend voor "connecting the dots" tussen technologie en politiek, streeft hij ernaar 'goed te doen' door middel van zijn doordachte analyses en waardevolle perspectieven op onze snel veranderende wereld.